Öncelikle cevabın için teşekkürler. Forumlarda okuduğum kadarıyla Ryzen işlemciler için MHz değerinin önemli ve yüksek olması gerektiğini söyleniyordu ve 3600MHz yukarısı öneriliyordu. Bende bu doğrultuda ADATA'nın modelini seçmiştim. Dediğinizi dikkate alıp ve masraftan bir tık kaçmak için 3600MHz modele yönelicem sanırım.Belleklerinizi 3600 MHz alın. Ryzen işlemcilerde 3800 MHz frekansından sonra bellek performansı düşüyor. Boşuna fazla para vermeyin, daha fazla FPS alamazsınız.
Eki Görüntüle 500148
3733-3800MHz hızdan sonra İnfınty Fabric iki parçaya bölünüyor o yüzden kazanç yerine kayıp oluyor.
Bu tabloya göre alabilirsin ve bu arada listede olan model olursa işini garantiye alırsın.
Diğer modeller çalışmaz değil çalışır ama işini garantiye al.
Koyduğunuz sıvı soğutmayı hiç sevmiyorum.Eksik araştırma yüzünden hem paradan hemde performanstan olacaktımO zaman en mantıklı seçim sizinde dediğiniz gibi 3600MHz CL16 modele yönelmek. Ufak bir O.C ile tablodaki 3866MHz CL18'e ulaşmak zor olmaz fikrimce
3800MHz ötesinde İnfınty Fabric ikiye bölünüyor.
3733MHz CL16 ya da 3600MHz CL15 deneyebilirsin.
Ns olarak düşük olan değer daha iyi tabloyu yanlış anladın galiba.
Ns test süresi erken bitirmek daha önemli yani düşük sonuç daha iyi.
Pek olmazsa olmazım değil zaten. Çok fazla hız aşırtma yapacağımı düşünmediğim için bütçeyi yükseltecek bir model tercih etmedim. Ancak öneri sunabileceğiniz marka ve modeller varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.Koyduğunuz sıvı soğutmayı hiç sevmiyorum.
Amd 3700x almamı tavsiye ederim. 3800x ile aralarında fark yok. Kasa olarak cooler master h500m tavsiye ederim, öndeki usb type -c bağlantısı için asus rog strix e alabilirsiniz. Tuf x570 anakartların giriş seviyesi diye düşünüyorum.Öncelikle merhabalar arkadaşlar. 1 hafta içerisinde sistemi sipariş etmiş olmayı planlıyorum.
Sistem şu şekilde:
Arkadaşlar ben sistemi böyle tasarladım. Ancak tek bir husus kafama takıldı. Anakartın RAM bellek uyumluluk listesine baktığımda tercih ettiğim RAM belleği göremedim. Aynı şekilde Adata'nın sitesinden baktığım da listede seçmiş olduğum anakart yoktu. Anakartı değiştirme gibi bir durumum ve düşüncem yok. Bu RAM bellekleri taktığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım? Eğer ki sorun olur derseniz RAM bellek tercihimi G.Skill Trident Z Neo 16 GB (8x2) 3600MHz CL16 modelinden yana yapacağım. PSU seçimin abartı gelmesin ileriye dönük ekran kartı değişimi yapma ihtimalim yüksek. Ayrıca Seasonic gibi bir markaya güvendiğim için böyle bir seçim yaptım. Yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkürler.
- İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X
- Anakart: ASUS TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) (Wi-Fi ve BT olması benim için önemli)
- RAM bellek: Adata XPG D60G 16 GB (8x2) 4133MHz CL19
- Grafik kart: Sapphire Radeon RX5700 XT Nitro+
- SSD: Adata XPG Gammix S50 1TB
- Kasa: Cooler Master Master Case H500
- PSU: Seasonic focus Plus 850W 80+ Gold
- Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L
Evet TUF X570 giriş seviyesi kalıyor biraz dediğiniz gibi biraz bütçe açmak için birazda fazlasına gerek görmediğim için ve güzel bir indirim ve hediye yakaladığım için bu ürünü sipariş ettim biraz önce. Yoksa benimde her zaman gönlümden geçen ROG STRIX-E idi. H500M çok güzel bir kasa lakin fiyatı biraz yüksek H500 ile arasında 860 lira fark var maalesefAmd 3700x almamı tavsiye ederim. 3800x ile aralarında fark yok. Kasa olarak cooler master h500m tavsiye ederim, öndeki usb type -c bağlantısı için asus rog strix e alabilirsiniz. Tuf x570 anakartların giriş seviyesi diye düşünüyorum.