ASUS TUF Gaming Z490 ve i5 10400F sistem toplama

Bütçe
7000 Tl
almışken iyisini almak istiyorum su söylediğim sistem kötü ise iade edecem pazartesi günü hepsini çünkü cok olumlu olumsuz cevap aldım canım sıkıldı intel kullandım hep cogu herkesde ryzen diyor ryzen diyince cok ısınır bilmem ne belli bi süre sonra performans düşüşü olur diyolar bilemedım 10. nesilde cazil geliyor herkesin söylediğide 10400f z490 a gitmemiş diyorlar. ,Donanım arşivin z490 ile 10400f kullandıgı oyun perf videosunu izledkden sonra aldım ama yorumlar da gelince iade etmek istiyorum şimdi almışken iyisini alayım param çöpe gitmesin istiyorum
O islemciye z serisi almak mantiksiz, K serisi bir islemci alsaydiniz neyse ama 10fps icin 800tl fazla odemis oluyorsunuz.

yine kısıtlama aldım cevap vermedım kusura bakmayın intel olarak sistem mı daha iyi yoksa bu dedikleriniz mi daha gideri var ssd olarak samsung 970 evo 3500/3300 istiyorum farkeder mi normal sata samsung 860 evoyla farkı. ekran kartıda önerir misiniz yada anakart düşük biraz ekran kartımı yüklenmem lazım en iyi performans ve işleri en hızlı şekilde halledecek sistem istiyorum bütçeyide arttırabilirim duruma göre 8 9 civarı bayaa götürsün beni
O islemciye z serisi almak mantiksiz, K serisi bir islemci alsaydiniz neyse ama 10fps icin 800tl fazla odemis oluyorsunuz.
işlemciyi ben videoda gördüm diye aldım carpan kilidi kapalı ama ram frekansı içinde anakart 3600mhz ram aldım onu önerdiler snrada işte dediğiniz gibi cevaplar cok gelınce cok ayar oldum 10400f e iade edecem komple hepsini o yüzden en bastan almak istiyorum en iyi şekilde araştırmaktan beynım durdu artık

Yine kısıtlama aldım cevap vermedım kusura bakmayın Intel olarak sistem mı daha iyi yoksa bu dedikleriniz mi daha gideri var SSD olarak Samsung 970 Evo 3500/3300 istiyorum farkeder mi normal SATA Samsung 860 Evo'yla farkı. Ekran kartıda önerir misiniz ya da anakart düşük biraz ekran kartımı yüklenmem lazım en iyi performans ve işleri en hızlı şekilde halledecek sistem istiyorum bütçeyi de arttırabilirim duruma göre 8 9 civarı bayaa götürsün beni

İşlemciyi ben videoda gördüm diye aldım carpan kilidi kapalı ama RAM frekansı içinde anakart 3600MHz RAM aldım onu önerdiler snrada işte dediğiniz gibi cevaplar cok gelınce cok ayar oldum 10400F'e iade edeceğim komple hepsini o yüzden en bastan almak istiyorum en iyi şekilde araştırmaktan beynım durdu artık

Ekran kartsiz olarak 8K butceye cikabilir misiniz?

Bence biraz daha bekleyip stoklarin gelmesini beklemelisiniz AMD nin yeni r5 5600x islemcisini alirsiniz
Geleceğe yönelik upgrade açık sistem dizmek istiyorum oyun / render gibi işlerde performans kaybetmesin yeter bekleyeceğim o zaman çünkü o kadar para verip çöp bişeyler almak istemiyorum bu sistemide dediğim gibi donanım arşivin 10400f z490 lı sistemınde gördm direk aldım ucuza aldım bide ondan şimdide iade kafasındayım işte :D

Geleceğe yönelik upgrade açık sistem dizmek istiyorum oyun / render gibi işlerde performans kaybetmesin yeter bekleyeceğim o zaman çünkü o kadar para verip çöp bir şeyler almak istemiyorum bu sistemide dediğim gibi donanım arşivin 10400F Z490'lı sistemınde gördm direk aldım ucuza aldım bir de ondan şimdi de iade kafasındayım işte :D

İade edip R5 5600X beklerseniz daha iyi olur bence performans olarak daha iyi ve render islerinde buyuk ihtimal i5 10400F'den de iyi.

Bende sizle aynı durumdayım, Ekran kartı hariç 4-4.5k bütçe ile alına bilecek en performanslı sistem 10400f ile b450m anakart ile kuruluyor, oyunlarda 3600x(oc yapmadan) den geri kalır yanı yok ama ileriye yönelik geliştirme olanağı pek kalmıyor, 4.5-5.3k ya çıkınca bütçe 3600x'li veya z490'li 10400f'li sistem kurula biliniyor. Oyunlarda intel sistem daha performanslı ayrıca z490 sayesinde ileriye yönelik gelişime açık(yeni işlemci alarak). Ama en mantıklı seçenek r5 5600x'i beklemek gibi, umarım kur artmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı