ASUS TUF K7 Klavye Ayarı Değişti

Rovildi

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2015
Mesajlar
680
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS TUF K7 mekanik klavyeye sahibim. Bilgisayar başında ben yokken yeğenim klavyeye abanınca bir süre sonra bazı tuşlar garip basmaya başladı. Klavyeyi aygıt yöneticisinden kaldırdım yazılımlarını falan komple silip yükledim sorun sanırım ASUS klavyenin yazılım ayarlarında değil Windows'un içerisinde bir makro değişikliği yapmış sanırım. Örneğin num lock 0 tuşuna basınca "3IP ĞŞ04; L "ü, 7, 86" space tuşuna basınca" 0İ+" gibi garip şeyler yazıyor ve bu başlığı bile yanlışlıkla açabilir duruma geliyorum yani tarayıcı üzerinde saçma yerlere basıyor kendiliğinden işlemi devam ettiriyor.
Notepad açtığımda unicod ayarları mı değişmiş anlamadım öte yandan. Bilgisayarın başına çeşitli olaylar geldi nasıl geri alıp klavye makro ayarlarını sıfırlayabilirim bilmiyorum.
Otomatik yazım düzeltme seçenekleri falan olmakta bilgisayar kendi kendine yazı yazar haline geldi bildiğiniz...

1592145540789.png
 
Muhtemelen "on the fly" makro kaydetmiştir. Program arayüzünden tuşlara tek tek bakmak lazım ya da evet klavyeyi formatlamak lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı klavyelerde fn+ESC tuşlarına aynı anda basınca kendisini formatlıyor.

Basılı tutması lazım 15-20 saniye sanırım. Fabrika ayarlarına döndürüyor. bu yapılan.

Alternatif yöntem olarak ROG Armoury ile yada makro atanan tuşlardaki macroları tek tek temizleyerek de yapabilir ama fn + esc en kolayı, gitmesini istemediği hazır kayıtlı çok makro yoksa.
 
Fn+esc ile temizledim, düzeldi bu sefer. Yeni bir sorun ortaya çıktı bu sefer yazılımı tekrar kurmak istediğimde bu hatayı alıyorum Destek dosyalarını genişletme hatası: çok zararlı hata.. bu ne anlama geliyor bu sefer, scan now ile chk disk yaptım yine aynı.



1592156573663.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı