Asus TUF laptop yüksek fan sesi

nickimyok

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2017
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bugün yeni bilgisayarım elime geldi ama güncelleştirmeleri yapıp yeniden başlatınca bilgisayarın fanlarından aşırı çok gürültü ve PC'yi kapamak zorunda kaldım. Bu normal mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni aldığımdan dolayı çok korktum.Evdede yalnızım.
Problem yok. Mal canın yongası derler. Haklısınız sizde, bu zamanda cep yakıyor cihazlar. Sorun yok bir süre açık kalsın cihaz fanları otomatik hıza düşürür. Tekrar foruma yazarsın sorun devam ederse.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    43,8 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    Ekran Alıntısı 2.PNG
    173,8 KB · Görüntüleme: 26
Değerler gayet güzel. Asus laptoplarda performans ayarlarını yönetebildiğimiz bir program vardı. İsmi aklıma gelmedi, cihaz içinde geliyordu freedos almadıysanız.. Veya fan ayarlarını nereden ayarlayacağınızı biliyorsanız oradan da oynama yapabilirsiniz.
 
Değerlerde de bir sorun yok. İçiniz rahat olsun.
ASUS'un değerleri ve fan hızını kontrol etmek için kullanılan bir uygulaması mevcut adı Armoury Crate onu da indirmenizi tavsiye ederim.

Not: Eğer ekran kartı NVIDIA ise yük altındayken serin çalışması için GeForce Experience uygulamasında ayarlardan "whisper mode" seçeneğini aktif edip oyunları optimize etmenizi ve cihazı "Power saver" modunda kulllanmanızı tavsiye ederim. Yapmazsanız sorun yaşanmaz ancak düşük sıcaklık insana rahat hissettiriyor. :D
 

Geri
Yukarı