ASUS TUF serisi laptoplar kronik sorunlu mu?

Swe_nzY

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben yeni bilgisayar alacağım. Bende bir tane ASUS TUF vardı. Önceden çok ısınıyordu. Kronik dediler. ASUS TUF serileri kronik mi yoksa watt sınırlaması yapmadım diye mi çok ısınıyordu?

Son düzenleyen: Moderatör:
TUF alınmaz pişmanlıktır BIOS güncellemesi falan hiçbir şey yapılmıyor alıyorsun sorun oldu sorunlu devam edersin neredeyse tüm giriş seviyesi oyuncu laptopları böyledir.

Merhaba ben yeni bilgisayar alacağım. Bende bir tane ASUS TUF vardı. Önceden çok ısınıyordu. Kronik dediler. ASUS TUF serileri kronik mi yoksa watt sınırlaması yapmadım diye mi çok ısınıyordu?

ASUS TUF A15 FA507NU modelini kullanıyorum birkaç aydır. ASUS'un Armoury uygulamasını değil G-Helper kullanıp işlemcini 35 watt gibi bir seviyeye çekersen 75 derecelerin üstünü çok görmezsin. Uygulama çok düşük boyutlu, sade ve kullanışlı. Laptopun hiçbir sorununu görmedim şu ana kadar ve yoğun şekilde oyun oynayan biriyim.
Laptopu sırf ısınıyor diye kötüleyenlere aldırma derim. Eğer temiz kullanırsan zaten soğutması iş görür ama istersen bir soğutucu da edinebilirsin.

Arkadaşın dediği BIOS güncellemelerini de takır takır yapıyorum bir sorun yaşamadım. Teknoloji biraz şans işi. Bir cihaz sorunlu diye tüme varmaya gerek yok.

ASUS TUF A15 2023 model dizüstü bilgisayardan yazıyorum şu anda. 2022 modeli için kasası çok ısınıyor şikayetlerini çok okumuştum. Buna rağmen aldım ve memnunum. Mayıs ayında garantisi bitecek herhangi bir şikayet yaşamadım. CS, Flight Simulator gibi oyunlaları oynuyorum. Öyle youtube videolarındaki gibi yüzde birlik binde birlik değerler bana çok komik geliyor. O yüzden o konulara girmiyorum. Bu arada her yazana inanmayın, sorgulayın ana sitesinde görürsünüz, Ekim, Kasım hatta 31 Aralık 2024 tarihinde son BIOS yayınlandı.
Kampanyada güzel denk getirmiştim çatır çatırda kullanıyorum. En güzel bilgisayar bütçen doğrultusunda alabildiğindir hocam.

:D komiksiniz siz de sorun yaşamadığınız için mi tüme varıyorsunuz yapmayın bunu kendi yağtığınızşa çekişmeyin sözlerinizde. Neyse zamanla anlarsınız.

Bazi TUF modelleri kronik sorunlu hocam ama yeni bir serisi geldi sanirim F serisiydi o serilerde kronik sorunlar genel olarak çözülmüş yine de laptopunuzun isinmamasina garanti veremem yine de Armoury Crate'ya da g-hepler uzerinden ThrottleStop yapmanizi oneririm.

:D komiksiniz siz de sorun yaşamadığınız için mi tüme varıyorsunuz yapmayın bunu kendi yağtığınızşa çekişmeyin sözlerinizde. Neyse zamanla anlarsınız.
Asus TUF konusunda sorumsuz büyük ihtimalle Rog satılsın diye ısınma sorununu çözmüyor. Bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

Öyle youtube videolarındaki gibi yüzde birlik binde birlik değerler bana çok komik geliyor.
O değerler anlık oyunun akıcılığını, oyunda drop olup olmadığını gösteriyor. Komiklik bir şey yok, o değerler kötüyse 1000 fps alsan gene bir şey değişmez. Oyun sürekli takılır, akıcı değil gibi gelir.

Geri
Yukarı