ASUS TUF VG27wq vs Samsung LC27HG70

Bütçe
3000
Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar merhabalar. 27 inç 2K en az 144Hz 2ms VA veya IPS panel bir monitör arıyorum bütçem ise 3000 TL. Bu iki monitör de bana cazip geldi ASUS tasarımı ile daha iyi gözüküyor ve 2020 çıkmış bir model. Samsung ise 10 Bit renk ve görüntü kalitesi ile önde fakat kaba, hantal görüntüsü ile geride ayrıca 2017 çıkmış bir model ve kullananların yorumuna göre ısınıyormuş. Fiyat konusunda ise Samsung çoğunlukla 3200 TL fakat biraz indirim kovalarsanız 3000 TL alabilirsiniz. Samsung ise 2800 TL civarı yine biraz indirim kovalarsanız 2500-2600 TL alabilirsiniz. Sizce hangisini almalıyım? Ekran kartım RTX2060 fakat en kısa zamanda 3070 veya 3080 geçeceğim. Kullanım amaçlarım ise FPS ve hikaye oyunları, dizi, film ve sosyal anlamda olacak seneye okuyacağım oyun tasarımı bölümü için gerekli programları da kullanabilirim tabii o zaman daha iyi bir monitör geçiş yapabilirim. Biraz uzattım kısaca hangisi beni memnun eder?
@SkyRose

Niye Samsung varken o monitör

Önerdiğiniz ürün fiyatına göre başarılı değil, ayrıca IPS olsaydı daha iyi olurdu düşüncesi de yanlış.
Zmazung(!) fanboyluğu da yeni mi çıktı? Samsung'un kenarları da kalın. Hayatınızda Samsung'dan başka bir marka duymadınız herhalde!
İPS ile diğer paneller arasındaki fark ektedir. Lütfen araştrııp gelelim.

Aoc mükemmel markadır, Asus TUF serisi ve Samsung monitörleri deneyimledim, bu yüzden de AOC aldım zaten.

Samsung'un özelliklerini araştırmış olsaydınız böyle bir yazı yazmazdınız.

Samsung iyi dedim diye Samsung fanboyluğu algısı ne alaka, saçmalamayın.

Samsung'da HDR desteği mi yok, güldürmeyin beni. HDR600 desteği var, HDR10 ne?
HDR Standartları Karşılaştırma Tablosu inceleyebilirsiniz. Kandırmacadan başka birşey değil.
Ayrıca birsii şunu sormuş:
Recep Bey Merhaba.
Tabloda belirtilen HDR 600 destekli Samsung LC27HG70 monitör kullanıcısıyım. Fakat Windows 10'da HDR özelliğini açtığım zaman renkler cansız ve soluk hale geliyor. Ve oyunlarda da bu durum değişmiyor.
Sizin "2K ve HDR oyuncular için gerekli mi" videonuzda bu monitörle test ettiğiniz oyun Far Cry New Dawn da HDR özelliği ve 2K'nin verimli çalıştığını söylemiştiniz. Ancak ben bu ve benzeri oyunlarda HDR açtığım zaman çok soluk renklerle karşılaşıyorum. Acaba bu sorunu nasıl hallettiniz? Gerekli ayarları paylaşabilir misiniz?
Yoksa bu durum, birçok ortamda da bahsedilen Windows 10 kronik bir sorunu mu?
Çünkü Youtube ortamında da bazı HDR destekli videolarda saçma parlamalar görüyorum..
HDR açıkken ve kapalıyken örnek fotoları ekledim..
Sizin uzun inceleme videonuz sonucu bu monitörü almaya karar vermiştim. Fakat HDR özelliğini neredeyse hiç kullanamıyorum.
Yardımcı olabilirseniz bu sorundan dertli bir çok kişi faydalanabilir.

Sistem:
Ryzen 3600 islemci
RX 5600 XT ekran kartı
16 GB RAM
LC27HG70 monitör. 1.4 DP kablo ile bağlı.

Kendiniz ile çelişiyorsunuz fakat farkında bile değilsiniz.

HDR10'lu monitörü atıyorsunuz, monitörde HDR600 var dediğimde ise "HDR işe yaramıyor yavv, kötü özellik" diyorsunuz."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…