ASUS ve MSI GTX 1080 driver sürümü

Sissela

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu lanet olası ekran kartının driverını Asus'un web sitesinden indirip kuracağız diyor Vatan. Orada da Asus için 372.70 var. Ben de diyorum ki Nvidia'nın web sitesinden en güncel versiyonunu indirin kurun test edin. Bir daha uğraşmak istemiyorum bozuk ekran kartıyla.

Elinde herhangi bir GTX 1080'i olan bir arkadaş ekran kartı versiyonunu GPU-Z ekran görüntüsü ile birlikte buraya atabilir mi? MSI ve ya ASUS olursa çok daha iyi olur. Fakat başka modeller varsa onlar da olur.

Anlatmaya çalışıyorum montajdaki ve teknik servisteki arkadaşlara durumu. 372.70'ten yüksek bir driver kurulmaz ise yeni verdikleri ekran kartını başka bir ekran kartıyla değiştirmelerini talep edeceğim.

@Yusuf Ensar Ertan hocam ben PC'yi topladığımdan beri acı çekiyorum sen de el atabilir misin duruma :)

Eski sürücü kurulmasından dolayı neden değişim isteyeceksin? Güncelini kurarsın olur biter. Kimde hangi sürücünün olduğu önemli değil. En güncel neyse her zaman onu kur yeter, ekran kartının değiştirilmesi gerekmiyor sürücü kurmak için.

Buyrun. GPU-Z yoktu ama ekran kartı sürümü buradan da görüntülenebilir. Ayrıca Asım Bey'in de dediği gibi bu ekran kartını değiştirmek için bir sebep değildir. Siz kendiniz sürücüyü GeForce Experience'den 5dk içinde güncelleyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    378,5 KB · Görüntüleme: 142
Arkadaşlar başlık yanlış yerde olduğu için ceza aldım. Bu sebepten cevap veremedim. Bilgisayar Vatan Teknik servisinden çıktıktan sonra bir gün sonra bile geri götürürseniz parçaları yetkili teknik servise gönderiyorlar. 28 gün boyunca haber alamıyorsunuz. Değişen anakartımın ve ekran kartımın tek derdi driver yükselmemesiydi. Teknik servise gitti, benim de kurabildiğim driver kuruldu geri yollandı. Bu kurulan driver güncel olan değil 2 aylık eski bir driverdı. Bir daha yolladım teknik servise. 1 ay bekledim. 2 parçada arızalı olduğu için iade edildi. Üstüne para verip asus anakart ve ekran kartı aldım. Pinpirikli olduğum için driverı kurmazsanız almam dedim. Şubenin interneti kötü olduğu için telefon interneti ile indirmek amacıyla telefonu wifi yoluyla bağlamaya çalıştılar. Bağlayamadılar. Format atalım işletim sistemi problemlidir dediler. Olmaz verilerim yedekli değil dedim. Kendi harddisklerine temiz işletim sistemi kurdular. Wifiyi yine çalıştıramadılar. Anakart bozuk çıktı, değiştirdiler. Yeni anakartı taktılar. Driverı alın kendiniz kurun dediler. Olmaz dedim kontrol edin. Benim harddiske yine kuramadılar. Kendi harddisklerine de kuramadılar. Bios update yapılması gerektiğini asus yetkili servisinden öğrendiler. Bios update yaptılar. Benim harddiskte yine kuramadılar driverı. Kendi harddisklerinde kurdular en sonunda. Sizin işletim sisteminiz problemli biz kurduk çalışıyor dediler. Babama kontrol ettirdim gerçekten de çalışıyordu her şey doğru düzgün. Aldık PC'yi sonunda. Babam bu sabah format attı. Nvidia'nın sitesinden en son driverı indirdi kurdu. Gpu-Z ile test edildi. Sonunda adam gibi çalıştı.

Burada yorum yapan arkadaşlar websitesine girip driverı indirip kurduğunda sorunsuz çalışacağını varsayıyor haklı olarak. Fakat 30 ağustostan bu yana vatandan alınan parçaların sağlamlığına güvenilmeyeceğini öğrendiğim için teknik serviste benim bilgisayarımla uğraşan arkadaşa kanıt olarak göstermek için Driver'ın olduğu bir adet ekran görüntüsü lazımdı. Paylaşan arkadaşa teşekkür ederim.

30 ağustos fatura kesim tarihi. Bu tarihten itibaren 6 ay içerisinde ürünü tamir etmek istediklerinde ayıplı mal kategorisinde olduğu için değişimini talep edebiliyorsunuz. BF 1 372.90 driver istiyor oynayabilmek için. Benim bilgisayara 372.70 üstü driver kurduğunuzda ekran kartı çalışmayı bırakıyordu. Üstünde durmayıp Vatandakilerin dediği gibi MSI'nin sitesinde yayınlanıyor oradan indirin sadece ya da Asus'un sitesinde yayınlanıyor sadece o çalışır gibi söylemleri dinleseydim elimde bozuk bir ekran kartı ve bozuk bir anakart olacaktı.

Vatandan bir şey alıyorsanız dibine kadar test ettirin. En güncel driverlarını kurdurun. Her şeyini test edin. Ben ekran kartı driverı dışında her şeyi test ettim aldım 30ağustosta. Acısını çok çektim. Yapmayın pişman olmayın benim gibi :)

Arkadaşlar roman oldu ama olaylar bunlar. Telefonun ahizesini kaldırıp indiren, operatörün bile telefonu açmadığı bir vatan mağazasıyla uğraştım. Benim bilgisayarıma ne olduğu hakkında hiçbir fikri bile olmayan 444'lü numarayı aramaktan bıktım. Servis point ile kavga ettim. MSI ve Nvidia ile sayfalarca süren yazışmalarda bulundum. MSI'ye attığım mail servis pointe forward edilince krallar gibi davranılmaya başladım falan. Daha ekstraları var hikayenin de bu kadarı yeter :D.

@sedo0123 bey paylaşımınız için teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı