ASUS ve MSI laptoplardan hangisi daha uzun ömürlü?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. ASUS vs MSI hangi laptop daha uzun ömürlü? MSI'ın bir modelini alan kişinin 6 ay sonra ekrana hiç görüntü gelmeme gibi bir şikayeti olduğunu duymuştum yakın zamanda ve güncel bir MSI laptop idi. Hangisi daha kaliteli?

Bakır boru sayısı olarak fazla dursa tek fanın küçük olması ve 3 tane hava çıkış kanalının olması ile çok ahım şahım sayılmaz.
Eki Görüntüle 2491318
İşlemciside zaten 90 dereceyi vuruyor sık sık. GPU'su büyük ihtimalle standart 70-80 olur, kaynak video'da RTX 4060 varyantı vardı ama CPU ve kasa aynı olduğu için baz alınabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran renk gamut oranı düşük ve parlaklığıda 235 Nit ölçülmüş. Ekran olarak kötü sayılır gayet.
Eki Görüntüle 2491332
Victus 16'da (2024) aşağı yukarı aynı sayılır.

Peki hem uygun fiyatlı olsun, hem işlemcisi güçlü ekran kartı iyi olsun, bir yandan hem soğutması iyi olsun, hem de uzun ömürlü olsun diyorsak hangi laptoplar öneriyorsun? 10 Yılda kullansam asla arıza yapmayacak bir laptop düşünün.

Peki hem uygun fiyatlı olsun, hem işlemcisi güçlü ekran kartı iyi olsun, bir yandan hem soğutması iyi olsun, hem de uzun ömürlü olsun diyorsak hangi laptoplar öneriyorsun? 10 Yılda kullansam asla arıza yapmayacak bir laptop düşünün.
Bütçeniz ne kadar?

En fazla 30.000 TL.
Şahsi tavsiyem bu doğrusu:
1600P ekranı var, 1200P olan ekranlıları %75 üstü DCI, Adobe sonuçları almış. Aşağı kalır yanı olacağını sanmıyorum. 1600P olsada 1080P oyun için uygun tabi.

Soğutması bu olan model olduğunu düşünüyorum, RTX 4050 var diye: (Kesin değil.)
1747325757940.png

V16 kasasının en zayıf olan soğutma versiyonu. Genede Victus 16 gibi modellerden iyi bir soğutma. Diğer Nitro 16'lar böyle gözüktüğü için diyorum:
1747325840607.png

RTX 4070 olan model böyle gözüküyor mesela.

Genede başka hocalarımızında fikirlerini almak gerek. Bu model dışında Lenovo Loq önerirler diye düşünüyorum, onun dışında iyi bir cihaz pek yok.

RTX 4060 olarak mesela bu model indirimdeymiş:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı