Asus VG247Q1A iade edilmeli mi?

Killowe

Zeptopat
Daha fazla  
Monitör
Asus VG247Q1A 165Hz
Merhaba, ASUS TUF VG247Q1A 165Hz modelini satın aldım ve monitör geldi ölü pixel testinde sıkıntı yok.
Ghosting testinde ghosting var aşırı galiba pek anlamıyorum sizce iade etmeli miyim? 3200TL'ye aldım Gaming.Gen.TR'den iade talebi oluşturmalı mıyım? Bir yardımcı olursanız.
Sevinirim tiktoka attım detaylı videosunu orada ghosting testi de var bir izleyip yardımcı olursanız sevinirim.

Sadece Valorant ve Assetto Corsa oynuyorum.
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende aynı yerden 3150 TL'ye VP249QGR aldım bununla arasında kalmıştım IPS panel diye tercih ettim 2 tane ufak görünmeyen ölü piksel var memnunum ghosting sorununa gelirsek bende ölü piksel dışında sorun yok.

Kanka IPS'lerde ghosting olmuyor zaten VA panalerde oluyor ve VA cogu monitör alanlarda hafif ghosting var diyor bende de var ama aşırımı onu anlayamadım var ghosting Valorant ve asseta oynuyorum sadece iade etmeli miyim onu öğrenmek istedim.

Hiç şaşırmadığım bir görüntü.
VA panel alınmaz dedikten sonra bazı kişiler VA'ları kötülüyoruz sanıyor. Fakat kötülemek için değil insanları korumak için diyoruz.
Monitörün VA panel ve ghosting aşırı fazla. Bu sorun değil panelin yapısıdır. UFO testinde bariz belli oluyor. İade edecekseniz gidin IPS alın.
Görüntünün arkasında simsiyah iz kalıyor. Bunu görmemek imkansız.

Hocam üstteki arkadaşında dediği gibi iade edip 165 Hz veya 144 Hz IPS monitör alabilirsiniz bence.

Ya ASUS 60Hz IPS kullanıyordum ben normalde pek anlayamıyorum ilk defa 165 144 Hz daha doğrusu 60Hz üstü kullanıyorum siteye yazdım zaten iade kabul ederlerse yapacağım ama maksimum bütçem 3200 bu yüzden bu monitörü aldım sizce bu ghosting beni ne kadar etkiler?

Asus VP249QGR Monitör bundan daha ucuz IPS alamazsın. Fakat ghosting yoktur.

İade alırlarsa bakacağım ama ghosting beni nasıl etkiler onu hala anlayamadım.

Ghosting oyunlarda hatta genel kullanımda bile rahatsız edici bir unsurdur. Görüntünün etrafında oluşan iz ve yayılma rahatsız eder. Resimleri örnek alabilirsin. UFO'nun arkasında oluşan iz ghosting. Senin de testine bakarsak barım barım bağırıyor ghosting.
Bu durum akabinde smearing denilen bulaşma sorunu beraberinde getiriyor. Araçları örnek al.

Evet haklısın desteğin için teşekkürler iade için site iletişime yazdım umarım iade kabul ederler keşke Hepsiburada'dan alsaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…