ASUS VG248qe monitörü daha fazla yatırmak mümkün mü?

Anil B

Centipat
Katılım
13 Aralık 2020
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, yukarıda belirttiğim üzere VG248qe monitöre sahibim ve FPS oyunları oynuyorum ama şu konuda monitör bana yetersiz kalıyor. Arkaya doğru daha fazla yatırmak istiyorum ama olmuyor. Bunun için yapabileceğim bir şey var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
15 derece kadar arkaya yatıyor sanırım sizim monitör. Bu yetersiz geliyorsa 100x100 mm uyumlu(çoğu uyumlu oluyor) VESA Mount alabilirsiniz. Fiyatları biraz tuzludur ancak 90 dereceye kadar öne/arkaya hareket edebilen modelleri mevcut. Elinizdeki ürünün ayağını yakından görme şansım olsaydı üzerinde işlem yaparak çözüm sağlanabilir mi bir fikir yürütebilirdim. Bunun dışında monitör ayağı şeklinde arama yaptığınızda da birkaç farklı Vesa uyumluluğu olan ayak bulabilirsiniz. Zaten iki türlü oluyor bildiğim kadarıyla. Birinde monitör ayağı gibi ayak var, daha taşınabilir. Diğer çeşidinde de masaya tutturmak için sıkılabilen bir mekanizma var. Bu tarz bir ürün almayı düşünüyorsanız bütçe belirtebilirsiniz. Mevcut haliyle bir şeyler yapılabilir mi sorusu için monitörün arkaya daha fazla yatmasını önleyen şey ayağın içinde bir mekanizma ise bunun için işlem yapamazsınız. Yok monitör ayağının arka çıkıntısına dayanıyor diyorsanız birkaç derece daha arttırmak için bir şeyler denenebilir.
 
15 derece kadar arkaya yatıyor sanırım sizim monitör. Bu yetersiz geliyorsa 100x100 mm uyumlu(çoğu uyumlu oluyor) VESA Mount alabilirsiniz. Fiyatları biraz tuzludur ancak 90 dereceye kadar öne/arkaya hareket edebilen modelleri mevcut. Elinizdeki ürünün ayağını yakından görme şansım olsaydı üzerinde işlem yaparak çözüm sağlanabilir mi bir fikir yürütebilirdim. Bunun dışında monitör ayağı şeklinde arama yaptığınızda da birkaç farklı VESA uyumluluğu olan ayak bulabilirsiniz. Zaten iki türlü oluyor bildiğim kadarıyla. Birinde monitör ayağı gibi ayak var, daha taşınabilir. Diğer çeşidinde de masaya tutturmak için sıkılabilen bir mekanizma var. Bu tarz bir ürün almayı düşünüyorsanız bütçe belirtebilirsiniz. Mevcut haliyle bir şeyler yapılabilir mi sorusu için monitörün arkaya daha fazla yatmasını önleyen şey ayağın içinde bir mekanizma ise bunun için işlem yapamazsınız. Yok monitör ayağının arka çıkıntısına dayanıyor diyorsanız birkaç derece daha arttırmak için bir şeyler denenebilir.

Fotoğraf atsam uygun olur mu sizin için?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210616_213717.jpg
    IMG_20210616_213717.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20210616_213656.jpg
    IMG_20210616_213656.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20210616_213644.jpg
    IMG_20210616_213644.jpg
    42,8 KB · Görüntüleme: 22
İstediğiniz yeri çektim mi emin değilim yanlış çektiysem kusura bakmayın.
Hocam gördüğüm kadarıyla mekanizma ile sınırlandırılmış. Bende de bir monitör vardı, mekanizması benzer ama ayak üstündeki çıkıntıyla sınırlanmıştı. Sizde gördüğüm kadarıyla böyle bir durum yok. Dolayısıyla ilk mesajımda belirttiğim gibi bir yol izleyebilirsiniz. Bunun gibi bir ürün veya monitörün yük dengesi müsait ise böyle bir takoz benzeri bir şey kullanabilirsiniz.

takoz.jpg
Monitörü sonuna kadar arkaya yatırın, dikkatli biçimde monitör ayağının ön tarafını biraz kaldırmak suretiyle daha arkaya yatmasını sağlayın. Monitör bu durumda arkaya düşecek gibi olmuyor, sağlam duruyorsa resimdeki takoz mantığıyla altına bir şey koyarak birkaç derece daha geriye yatmasını sağlayabilirsiniz. Böyle ince bir üründen ziyade daha geniş, monitörün sağa/sola sallanmasını önleyecek bir nesne koyabilirsiniz. Yalıtım yapılan köpükler olur, misal onlara benzer daha yoğun dağılmayan ürünler var, istediğiniz ölçüde bıçakla kesip ayarlayabilirsiniz, buna benzer örnekler çoğaltılabilir. Yok monitör sağlam durmuyor diyorsanız eğer hiç o topa girmeyin, ilk mesajımdan yola çıkarak kendinize uygun bir ürün arayın.
 

Geri
Yukarı