ASUS VG248QG kararma ve dalgalanma yapıyor

Doğukan Çelik

Kilopat
Katılım
21 Ağustos 2016
Mesajlar
1.149
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ofis Elemanı
Monitör
ASUS VG248QG
Herkese hayırlı cumalar arkadaşlar. Konu başlığında da belirttiğim gibi ASUS VG248QG monitör kullanmaktayım. Monitörde oyun esnasında kararmalar dalgalanmalar oluyor. Özellikle Watch Dogs 2 oyununda bariz bir şekilde belli. Diğer oyunlarda bu kadar belli değil ama dikkatli bir şekilde incelendiği zaman onda da dalgalanma olduğu anlaşılıyor. Ekran kartım RTX 4070 Ti ve coil whine sorunu mevcut. Başta coil whine sorunundan olduğunu düşündüm ancak elimde önceki ekran kartım RTX 3060 vardı ve 3060'ı montajlayıp test ettim. Sorun yine devam ediyor. Paugge VESA sertifikalı DP kablosu kullanıyorum kabloyu da monitörün kutusundan çıkan DP kablosu ile değiştirdim sorun yine aynı. Yine elimde mevcut olan başka bir 1080p monitör ile denedim değişen hiçbir şey yok. Önceki B450 TUF anakartım da böyle bir sorun yoktu. B550 anakarta geçince mi oluştu ya da önceden de vardı ben mi dikkat etmedim bilemiyorum hatırlamıyorum. Anakartın PCI-exp yuvasından kaynaklanabilir mi? Elimde önceki B450 anakartım hala duruyor ancak sistemi komple sök montajla format at uğraşlı olduğu için anakart değiştirip denemedim. Soruna ait kısa bir de video bırakıyorum büyük binaya doğru dönüp bulutlara baktığım zaman bariz bir şekilde belli oluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
bende ayni sorunu yaşiyom dostum

Ne yapsam bende bulamiyorum eğer bulduysan kerdes yardimci ol bana ya kafayi yiyeceğim
 
Son düzenleme:
Bende ayni sorunu yaşıyorum dostum.

Ne yapsam bende bulamiyorum eğer bulduysan kerdes yardimci ol bana ya kafayi yiyeceğim.

Dostum sadece bu oyunda mı yaşıyorsun yoksa oyunların geneli mi böyle? Bir de senin ekran kartın nedir? Monitörlerimiz aynı sanırım. Yok henüz bulamadım bende.
 
Evet benimki de senin ayni monitör ama biraz daha büyük 27 inç mesela hangi oyuna girem ya oyunun görüntüsünde karincalasma dalglanma var ya da kasiyor GPU kulanimina baktiğimda 0 düşüyor

Benim sistem
RX 6700 XT
i5 12400F
B660h M4
Gamingentr aldim ama pişman etiler 😔

Hala bekliyorum cevap gelmedi
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı