ASUS VG279QL3A alınır mı?

Bütçe
5000-7000

ercumentcozer

Yoctopat
Daha fazla  
Monitör
Asus VG279QL3A
Geçenlerde Vatan Bilgisayar'a gittim, bu monitör gözüme çarptı. 27 inç 1080p olan versiyonunda netlik konusunda bir sıkıntı göremedim. İnternette IPS glow sorunu var diyenleri falan gördüm ama genellikle yorumlar olumlu. Kullanan varsa deneyimlerini yazabilir mi ya da 7000 TL veya altına daha iyi monitör önerisi olan varsa, önerilere açığım. 27 inç olması ve arka ayağının yükseklik ayarı olması önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aldım burada inceleme de yaptım küçük çaplı.

Evet netlik olayı hurafe öyle bir sorun hiçbirinde yok. (kötü markalar hariç) taki monitörün dibine girmediğin müddetçe ki ben öyle kullanamam zaten.

Monitörde eksik yok. HDR 400 var diğer HDR 10 olan monitörlere göre çok daha iyi. Giriş seviye bir HDR olmasına rağmen bunda açtığım HDR'den keyif aldım. Renkler çok canlı

Yalnız parlaklık 400CD ancak LG monitör var 300CD daha parlak :D ancak HDR açında ciddi bir artış sağlanıyor. DP kablosu çıkıyor içinden. Kendi ayağı da iyi asansörlü kullanmıyorum gerçi.

Benim hoşuma gitmeyen tek şey ise çok mat bir ekrana sahip evet bu aslında iyi fakat. Monitör tam karşımda ve ortadan bakarsan iyi. Ancak ben bazen misal sağa doğru kayıp hafif yandan bakarsan üst köşlere doğru renkler solmuş gibi oluyor. Düz bakınca iyi ancak dediğim gibi bir pozisyon alınca fark belirgin oluyor ve benim gözüme takılıyor. LG de böyle bir şey yok ama bunda oluyor LG parlak yüzey bu ise daha mat fark ondan dolayı.

Monitörü bende Vatan'dan aldım kontrol ettirdim ölü pixel çıkmadı. Temiz çıktı. Öyle aldım. Memnunum.

Geçenlerde Vatan Bilgisayar'a gittim, bu monitör gözüme çarptı. 27 inç 1080p olan versiyonunda netlik konusunda bir sıkıntı göremedim. İnternette IPS glow sorunu var diyenleri falan gördüm ama genellikle yorumlar olumlu. Kullanan varsa deneyimlerini yazabilir mi ya da 7000 TL veya altına daha iyi monitör önerisi olan varsa, önerilere açığım. 27 inç olması ve arka ayağının yükseklik ayarı olması önemli.
Testde 880:1 kontrast çıkmış, oyüzden pek önermem. Fiyatına göre tölere etmek uygun değil.

IPS Glow ve kontrast'ın olayını anca karanlıkta anlarsınız. Gündüz vakti veya ışıklı ortamda pek anlaşılmaz ve mat siyah gözükür ama gece olduğu zaman anlarsınız.

Benim arkadaşımda var. Memnun.

Testde 880:1 kontrast çıkmış, o yüzden pek önermem. Fiyatına göre tölere etmek uygun değil.

IPS Glow ve Kontrast'ın olayını anca karanlıkta anlarsınız. Gündüz vakti veya ışıklı ortamda pek anlaşılmaz ve mat siyah gözükür ama gece olduğu zaman anlarsınız.

Hocam test linki atabilir misiniz?

Ben aldım burada inceleme de yaptım küçük çaplı.

Evet netlik olayı hurafe öyle bir sorun hiçbirinde yok. (kötü markalar hariç) taki monitörün dibine girmediğin müddetçe ki ben öyle kullanamam zaten.

Monitörde eksik yok. HDR 400 var diğer HDR 10 olan monitörlere göre çok daha iyi. Giriş seviye bir HDR olmasına rağmen bunda açtığım HDR'den keyif aldım. Renkler çok canlı.

Yalnız parlaklık 400CD ancak LG monitör var 300CD daha parlak :D ancak HDR açında ciddi bir artış sağlanıyor. DP kablosu çıkıyor içinden. Kendi ayağı da iyi asansörlü kullanmıyorum gerçi.

Benim hoşuma gitmeyen tek şey ise çok mat bir ekrana sahip evet bu aslında iyi fakat. Monitör tam karşımda ve ortadan bakarsan iyi. Ancak ben bazen misal sağa doğru kayıp hafif yandan bakarsan üst köşlere doğru renkler solmuş gibi oluyor. Düz bakınca iyi ancak dediğim gibi bir pozisyon alınca fark belirgin oluyor ve benim gözüme takılıyor. LG de böyle bir şey yok ama bunda oluyor LG parlak yüzey bu ise daha mat fark ondan dolayı.

Monitörü bende Vatan'dan aldım kontrol ettirdim ölü pixel çıkmadı. Temiz çıktı. Öyle aldım. Memnunum.

HDR400, HDR deneyiminin yakınından bile geçmez. 900:1 kontrast oranı sunan bir monitörden HDR deneyimi beklenmemeli. Ayrıca minimum HDR600 sertifikası lazım ama oda günü kurtarsın diye.

Monitörlerde kağıtüstü verilere bakılarak alınmaz. Monitörlerde yazanların birçoğu yanlış oluyor çünkü. Bilgisayarda seçilmesi en zor ve en önemli olan parça monitördür. 200K'lık sistem bile olsa monitör iyi değilse geriye kalanın bir önemi yok.

Burada çok güzel özetlenmiş:

IMG_3337.jpeg

Bu arada IPS monitörlerin %99'u mat kaplamadır. Renk solması ise monitörden monitöre göre değişir. Görüş açılarına takılıyorsanız incelemesi bulunan ürün almanız gerekiyor. Boşuna üstüne basa basa söylemiyoruz incelemesi bulunan monitör alın diye.

Bende RTX 3060 12 GB var 2K zorlar diye düşündüm doğru mudur?

RTX 3060, 2K için yetersiz. 2K için minimum 4070 veya 5060 Ti lazım.

24G42e alın, kontrast oranı 1500:1 bandına yakın çıkıyor. Renk gamutu da VG249QL3a ve VG279QL3A'dan çok daha yüksek. Fiyatı da daha ucuz. ASUS diye boşuna paranızı çar çur etmeyin. Stand alıp kullanmanızı öneririm.

Yeni konular

Geri
Yukarı