ASUS VP279QGR 1 ms ve FreeSync aynı anda çalışmıyor

moonson

Kilopat
Daha fazla  
Monitör yeni geldi. Bildiğim kadarıyla 1 ms özelliğinin çalışabilmesi için ELMB (Extreme Low Motion Blur) açılması lazım. Fakat bunu açtığımda FreeSync kapanıyor. Lütfen yardım edin DisplayPort ile bağlasam ikisi aynı anda çalışır mı? Mesela bu resimde TUF Gaming VG27AQ modeli için ikisi de açılabiliyor. Peki ben açmadığımda gecikme sürem kaç oluyor?

Dosya Ekleri

• ELMB.png
    193,9 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı monitörlerde bazı özelliklerden yararlanmak için bazı özelliklerden taviz vermek gerekiyor. Sizin monitörünüz de bunlardan birisi.

Tahminimce kapalı olduğunda 4 ms oluyordur.
Peki sizce ELMB mi daha iyidir yoksa FreeSync mi? Hangisi açık olsun?

ELMB kapalı olduğunda ghosting veya motion blur görmüyorsanız FreeSync açık olsun. FreeSync'i ekran kartı denetim masasından da aktif etmeyi unutmayın. Yalnız Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız FreeSync için DisplayPort ile kullanmanız lazım.

Kardeşim bende de bu monitör var. Display port kablosu aldın mı? Bilgi verir misin? Freesenc özelliğini açabiliyor musun?

Kardeşim bende de bu monitör var. Display port kablosu aldın mı? Bilgi verir misin? Freesenc özelliğini açabiliyor musun?
Yok asusa da mail attım zaten 4 ms de çalışıyor. DP kablosuyla da FreeSync ve 1 msyi beraber açamıyorsun o yüzden boşuna para verme. FreeSync açabiliyorum ama 1 ms açarsam kapanıyor. O yüzden 4 msde kullanıyorum sorun yok.

Kardeşim ben freesync kapalı oynuyorum. Valla monitör kendine geldi. Aman aman bir özellik değil bana kalırsa.

Bence ELMB gereksiz bir özellik parlaklık felan düşüyor gerek yok FreeSync açık kullanıyorum ben daha iyi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…