Asus - Windows Hata Karışımı

Yakup Kaplan

Kilopat
Katılım
21 Ağustos 2013
Mesajlar
26
Merhaba arkadaşlar.

Sizden çok karmaşık bir durum içerisinde çaresizlikle yardım istiyorum :D. İnternetten siparişini verdiğim Asus mx279h monitörümü bugün alıp bilgisayarıma bağladım fakat görüntümün tam olarak ekrana sığmadığını fark ettim. İnternetten araştırarak CatalystControlCenter ile düzeltilebildiğini öğrendim. Fakat bu anlaşılması zor program bir türlü açılmadı. Devamlı çalışmayı durdurdu hatası aldığım için programı kaldırdım baştan yükledim, olmadı. Çeşitli yardımcı programlar ile kaldırıp kurmayı denedim yine olmadı. Olmadığı gibi windows bir kaç mavi ekran hatası vermeye başladı.

Windows'un tarihini 3 gün önceye alarak sorunu hallettim. Fakat daha sonra tekrar kaldırıp kurmayı deneyince windows tamamen isyan ederek devamlı farklı mavi ekran hataları vermeye başladı. Birkaç dakika sonra da anakartım ssd'imi görmemeye başladı.

BIOS da malesef SSD'yi takılı olarak algılamıyor. Farklı kablolar vesaire denedim farklı HDD'yi taktığımda sorunsuz çalıştı. Anakartın pilini çıkarıp bios sıfırlamasını da defalarca yaptım. Sizce SSD bozulmuş olabilir mi ? Sizin önereceğiniz bir seçenek var mı ? Yardımlarınız için Teşekkürler.

İşletim Sistemi : Windows 8 (64 bit)
SSD : OCZ Vector 128gb
Anakart : Asus Sabertooth z77
 
Cevap için teşekkürler fakat ssd görünmüyor formatı nasıl atabilirim ? Bu arada farklı 4 sata kablosu ile denedim anakart içinden çıkan sıfır kablolar ile denedim.
 
Sadece windows hatalarından bozulunca garipsedim acaba başka bir durum var da ben mi bilmiyorum diye daha deneyimli insanlara danışayım dedim. Bugün garanti için kargolamayı düşünüyorum ilgi gösterip cevaplayanlara teşekkür.
 
SSD'si bozulan tek kişi olduğumu söylemedim, biliyorum bozulabilir. Bu tür bozulma olasılığından haberim yoktu danışmak istedim buradaki arkadaşların başına gelmiş olabileceğini düşünerek. Forumun yabancısı olduğum için yolladığın konuyu görmemişim.
Sanırım forumda çeşitli kişilerle uğraşmak insanın sinirlerini yıpratıyor. YouTube kanalınızda daha sakinsiniz severek izliyoruz başarılarınızın devamını dilerim.
 
Forum işleri inan şeker gibi insanı sinir küpü haline getirir :) Geçenlerde forumda değişik bir konu açılmıştı. SSD ile ilgili saçma sapan şeyler söyleyen, atıp tutan bir soru sormuştu birisi. O aklına gelmiştir Recep Bey'in :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı