ASUS X540up model laptop BIOS'u çöktü

Brayden

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
120 gb adata
ASUS X540up model i5 7200U 8 GB RAM olan bir laptopum var BIOS güncellemesi yaparken bir anda kapandı daha da ne ekran geliyor ne de klavyeden bir tepki alıyor. Sadece açılıyor ve fan sesini duyuyorum Power ışığı yanıyor ama görüntü yok. BIOS'u nasıl kurtarabilirim? Bir yöntemi var mı yoksa servise mi götürmem gerekiyor? Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS X540up model i5 7200U 8 GB RAM olan bir laptopum var BIOS güncellemesi yaparken bir anda kapandı daha da ne ekran geliyor ne de klavyeden bir tepki alıyor. Sadece açılıyor ve fan sesini duyuyorum Power ışığı yanıyor ama görüntü yok. BIOS'u nasıl kurtarabilirim? Bir yöntemi var mı yoksa servise mi götürmem gerekiyor? Teşekkür ederim şimdiden.
Garantideyse yolla, değilse açıp Bios pilini ve bataryayı çıkartıp 5-10 dakika bekleyip deneyebilirsin.

İmkan varsa servis, yoksa donanım yazılım bilginiz varsa alın bir CH341 programlayıcı programlayın. asus540bioskbc-kb902fq dump ettiğim BIOS mevcuttur. Çipi tamamen silip tekrar bu BIOS'u flashlayın yalnız bu işe girerken bana anakart üretici modelini ve markasını belirtmeyi unutmayın. Zira her laptopun üreticisi anakartını kendisi üretmeyebiliyor.

BIOS brick yapmışsın (Bknz.) Servis harici tamiri çok zor.
Brick olmamıştır hocam tekrar yazınca güp diye düzelir diye düşünüyorum.

İmkan varsa servis, yoksa donanım yazılım bilginiz varsa alın bir CH341 programlayıcı programlayın. asus540bioskbc-kb902fq dump ettiğim BIOS mevcuttur. Çipi tamamen silip tekrar bu BIOS'u flashlayın. Yalnız bu işe girerken bana anakart üretici modelini ve markasını belirtmeyi unutmayın. Zira her laptopun üreticisi anakartını kendisi üretmeyebiliyor.

Tekrar yazınca brick düzeliyor fakat, programlayıcı ile vb. uğraşılmasından dolayı çok zor demiştim.

Haklısınız, son kullanıcı için ciddi manada zor bu işler.

Ben Lenovo laptopumu BIOS brick olunca garantiye verdiğimde bile çipe tekrar BIOS yazmak yerine yeni anakart takmışlardı.:) Ayrıca anakart bulamadıkları için işlemcimi de upgrade ettiler.:)

Hocam BIOS'u ASUS'un kendi sitesinden mi kurdunuz sadece merak ettim.

Evet kendi sitesinden kurdum ama tarihe göre en eskiyi kurmuşum kurduktan sonra ekran gelmedi.

Garantideyse yolla, değilse açıp BIOS pilini ve bataryayı çıkartıp 5-10 dakika bekleyip deneyebilirsin.

Pil kasanın içerisinde gömülü.

İmkan varsa servis, yoksa donanım yazılım bilginiz varsa alın bir CH341 programlayıcı programlayın. asus540bioskbc-kb902fq dump ettiğim BIOS mevcuttur. Çipi tamamen silip tekrar bu BIOS'u flashlayın yalnız bu işe girerken bana anakart üretici modelini ve markasını belirtmeyi unutmayın. Zira her laptopun üreticisi anakartını kendisi üretmeyebiliyor.

Söylediğiniz işlem için anakarta bağlanma nasıl oluyor herhalde BIOS entegresini sökmek yeniden yazdırmak gerekiyor.

Evet kendi sitesinden kurdum ama tarihe göre en eskiyi kurmuşum kurduktan sonra ekran gelmedi.

Pil kasanın içerisinde gömülü.

Söylediğiniz işlem için anakarta bağlanma nasıl oluyor herhalde BIOS entegresini sökmek yeniden yazdırmak gerekiyor.

Sökmeye gerek yok mandalı tepesine oturtun yeter ama oturturken PC bir şeye bağlı olmasın programlayıcı da öyle kısa devre olmamalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı