ASUS X540up model laptop BIOS'u çöktü

Brayden

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
120 gb adata
ASUS X540up model i5 7200U 8 GB RAM olan bir laptopum var BIOS güncellemesi yaparken bir anda kapandı daha da ne ekran geliyor ne de klavyeden bir tepki alıyor. Sadece açılıyor ve fan sesini duyuyorum Power ışığı yanıyor ama görüntü yok. BIOS'u nasıl kurtarabilirim? Bir yöntemi var mı yoksa servise mi götürmem gerekiyor? Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkan varsa servis, yoksa donanım yazılım bilginiz varsa alın bir CH341 programlayıcı programlayın. asus540bioskbc-kb902fq dump ettiğim BIOS mevcuttur. Çipi tamamen silip tekrar bu BIOS'u flashlayın yalnız bu işe girerken bana anakart üretici modelini ve markasını belirtmeyi unutmayın. Zira her laptopun üreticisi anakartını kendisi üretmeyebiliyor.

Brick olmamıştır hocam tekrar yazınca güp diye düzelir diye düşünüyorum.
kolay gelsın benimde basıma geldı dedıgınız cıhazı aldım ama ıcınde ıkı tane dosya var nasıl yazdırcam yardımcı olurmusunuz ?

Kolay gelsin, benim de başıma geldi dediğiniz cihazı aldım ama içinde iki tane dosya var nasıl yazdıracağım yardımcı olur musunuz?

Yazdırmak için gerekli programlayıcı elinizde olsa bile, bunu deneyimsiz kullanıcıların yapmasını önermiyorum. Çipler ve kısa devre hakkında bilginiz olması gerek, karmaşık bir şey.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk önce bir kablo gerekli, videodaki gibi onu çipe bağlayın. Sonra yazılımdan halledersiniz.

Yazdırmak için gerekli programlayıcı elinizde olsa bile, bunu deneyimsiz kullanıcıların yapmasını önermiyorum. Çipler ve kısa devre hakkında bilginiz olması gerek, karmaşık bir şey.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk önce bir kablo gerekli, videodaki gibi onu çipe bağlayın. Sonra yazılımdan halledersiniz.

Sağ olun ama videoda BIOS çipin ustundekını kopyalama yapıyor. Nasıl yazılcagı yok uste arkadasın dosyasını ındırdım ama 2 dosya var hangısını yazdıracağız ya da 2 dosyada bırden mı yazılcak orasını anlayamadım.

Dosyaların adı nedir?

MAIN-183-533-S2 ----- 2 bu arkadasın verdıgı ama BIOS sitelerinde ise su sekıl cıkıyor; 1. dosya ASUS Vivobook X540up ec ıte 2. dosya ASUS Vivobook X540up main BIOS. Ec ıte olanıda mı yazdırmam lazım? Main BIOS yazdırdım ekrana görüntü gelmedi.

görüntü yok fan calsııyor ama pildeki beyaz ısık yanıp sonuyor netten bakıyorum ne anlama gelıyor bulamadım ınkaz ısıgı gıbı yanıp sonuyor
Hocam biraz geç dönüş yapıyorum kusura bakmayın ama sorun nedir ? Çözebildiniz mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı