ASUS X542UR geç açılıyor ve saati değişiyor

Matadorİsmail

Femtopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
3
ASUS X542UR dizüstü bilgisayarım var. Bilenler bilir bu seride kasa kalitesi oldukça kötü muhtemelen atık plastiklerin geri dönüşümü ile üretilmiş. Bu yüzden klavyede yazı yazarken bile ortadaki tuşlarda hafif göçme oluyor. Konumuza gelecek olursak geçen gün bilgisayarı çantasına koyarken fazla bastırmadığım bilgisayarın alt tarafından çıt sesi geldi fakat ben önemsemedim. Bilgisayarı tekrar açmak istediğimde güç tuşuna bastığım zaman güç ışığı yandı 1 saniye sonra BIOS ekranı gelmeden tekrar söndü. Bu işlemi birkaç kez tekrarladıktan sonra bilgisayar anca açıldı fakat açıldığından saat ayarları değişmişti.


Bilgisayarı tekrar kapatım açtım böyle bir sorunla karşılaşmadım ancak bugün tekrar açmak istediğimde gene bu sorun oldu ve saat gene değişti. Yalnız yeniden başlatınca ya da ya da bilgisayar çok soğumadan tekrar açınca böyle bir sorun olmuyor. Eski arabalarda marş basmazdı ya da gitmeden önce arabayı ısındırmak gerekirdi aynı onun gibi bir durum.
Bilgisayarın sıcaklığını kontrol ettim, Memtest86 ile test ettim, SSD ve HDD sağlıklarına bakıp test yaptım ancak hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bilgisayar çalışırken herhangi bir hata almadım ve yavaşlama da yoktu. BIOS ayarlarına girdim baktım gene bir değişiklik yoktu. Bir türlü bulamadım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Up
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı