ASUS X550JK ısınma sorunu

Bertan_58

Megapat
Yer
İstanbul
Merhabalar. ASUS X550JK XO012D laptobuna sahibim. Fan 7-8 aydır sıkıntı çıkartıyor, eskiden püfür püfür esen makine şimdi dönse bile tam hızda dönmüyor. Bir gün uyandığımda fanın çok yavaş döndüğünü fark ettim, söktüm her şeyi açtım, fanı temizledim, yağ ekledim, bende mi bir sıkıntı var diye güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm sorunum hala çözülmedi. Daha sonra acaba Windows 10'da mı sorun olduğunu düşündüm ancak internette araştırdığımda bunun net olarak donanımsal bir problem olduğunu anladım. Eskiden sessiz çalışan bilgisayarım şimdi YouTube'da veya dev C++ programını çalıştırırken bile gereksiz yere fanı fazla dönüyor. Bugün Core temp programıyla kontrol ettiğimde boşta 50-60 derece, oyun oynarken (genellikle FIFA oynuyorum) yükte 90-100 derece arası oluyor. Bugün bu konuya bir çözüm yolu bulmak istiyorum yardımlarınız sayesinde.
Şimdiden teşekkür ederim...
Güncel.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Fan ve bakır telin çıkış kısmını ayırıp ayrı ayrı temizleyin, fanın çalışmasında sorun yoksa bakır tel işlevini yitirmiş olabilir en garanti çözüm fan ve bakır teli beraber almak sıfır olmasını önermem yansanayiler iş görmez

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı