ASUS X550JK Laptop İşlemci Sıcaklığı Düşmüyor

ekremekz

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2014
Mesajlar
134
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ASUS X550JK laptop kullanıyorum. İşlemci Intel 4200H, ekran kartı NVIDIA GTX850M. İşlemci boştayken 65-70 derece bandında çalıştığı için termal macun yenilemesi yaptım. Fan ızgaralarını temizledim. Termal macun olarak Arctic MX4 kullandım. Fakat işlemci sıcaklığı boştayken hala 65-70 derece bandında. Aynı ısı borusu üzerindeki ekran kartı 47-50 derece civarında. Ayrıca çekirdek 1 ve çekirdek 2 arasında 15-20 derecelik bir fark oluyor. Arkadaşlar internet tarayıcısı açtığımda işlemci sıcaklığının 98 dereceye çıkmasından dolayı oluşan fan inleme sesinden bıktım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İşlemci boştayken ki sıcaklık değerlerini resim olarak ekliyorum.

Sıcaklık2.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çalışan uygulamaları kontrol ettiniz mi acaba? Termal macun yenilemesi ve temizlikten sonra boştayken maksimum 45 derece olması gereken bir işlemci. Sisteminizdeki çalışan uygulamaları kontrol edip güzel bir virüs taraması yapmanız faydanıza olacaktır. Geçen arkadaşım boştayken %100 CPU kullanan bir bilgisayar getirdi feci ısı üretiyordu belki yedek alıp bir sıfırlama da yapabilirsiniz.
 
Sorun benden kaynaklıymış. Termal macunu taşmadan sürmeyi düşünürken eksik sürmüşüm. Yeniden termal macun sürdüm. Teşekkür ederim.

macun.jpeg

Fanı tekrar söktüğümde karşılaştığım manzara.

isi.jpeg

Bu da yeniden macun uyguladıktan sonraki sıcaklık değerleri. Tabi bir süre kullanınca sıcaklıklar 50-55 derece arasında oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı