Çözüldü ASUS X550LC sürücü bulunamayan aygıtlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Osmn C

Kilopat
Daha fazla  
1) ACPI\VEN_INT&DEV_3400
2) PCI\VEN_1814&DEV_3298&SUBSYS_E056105B&REV_00
3) PCI\VEN_8086&DEV_9C24&SUBSYS_131D1043&REV_04
4) PCI\VEN_8086&DEV_0A03&SUBSYS_131D1043&REV_09
5) PCI\VEN_8086&DEV_9C22&SUBSYS_131D1043&REV_04

Bir türlü bulamıyorum sürücüleri kafayı yemek üzereyim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
Intel Chipset, Intel DPTF ve Ralink Bluetooth sürücülerini kurman gerekiyor. Aşağıdaki linklerden indirebilirsin. Kurulum adımları spoiler içerisinde.

Intel Chipset:
1- İndirdiğin RAR dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Klasördeki SetupChipset.exe ile kurulum yap.

3- Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Intel DPTF
1- İndirdiğin ZIP dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Klasördeki setup.exe ile kurulum yap.

Ralink Bluetooth:
1- İndirdiğin CAB dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Aygıt yöneticisine gir ve Ralink Bluetooth aygıtına sağ tıklayıp aşağıdaki yolu izle.
"Sürücüyü güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Gözat..."

3- Açılan klasör seçme ekranından dosyaları çıkartmış olduğun klasörü seç ve "Tamam > Sonraki" diyerek kurulumu başlat.

4- Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Bu sürücülerin hiçbir alakası yok. Update Catalog'un arama yerine kimliği yapıştırıp en baştaki sürücünün indirme bağlantısını vermişsin direkt. Aralarından doğru denebilecek sadece 2. sürücü var fakat onu da kurabileceğinden emin değilim çünkü sürücü 32-bit sistemler için.
İlgilendiğin için teşekkür ederim. Umarım doğru bir şekilde kurabilirim.

Intel Chipset, Intel DPTF ve Ralink Bluetooth sürücülerini kurman gerekiyor. Aşağıdaki linklerden indirebilirsin. Kurulum adımları spoiler içerisinde.

Intel Chipset:
1- İndirdiğin RAR dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Klasördeki SetupChipset.exe ile kurulum yap.

Intel DPTF
1- İndirdiğin ZIP dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Klasördeki setup.exe ile kurulum yap.

Ralink Bluetooth:
1- İndirdiğin CAB dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkart.

2- Aygıt yöneticisine gir ve Ralink Bluetooth aygıtına sağ tıklayıp aşağıdaki yolu izle.
"Sürücüyü güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Gözat..."

3- Açılan klasör seçme ekranından dosyaları çıkartmış olduğun klasörü seç ve "Tamam > Sonraki" diyerek kurulumu başlat.

4- Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Bu sürücülerin hiçbir alakası yok. Update Catalog'un arama yerine kimliği yapıştırıp en baştaki sürücünün indirme bağlantısını vermişsin direkt. Aralarından doğru denebilecek sadece 2. sürücü var fakat onu da kurabileceğinden emin değilim çünkü sürücü 32-bit sistemler için.

Çözüm
Dün @Alfa Prime arkadaşımızın paylaştığı sürücüleri tanıtmaya çalıştım ancak maalesef söylediğiniz gibi sistem tanımadı. Sizin paylaşımlarınızı da bugün akşam deneyeceğim. Yararlı olup olmadığı hakkında geri dönüş sağlarım. Yardımınız için teşekkür ederim.

O zaman doğrudan sitenin uygulamasını verelim.

Zaten Windows katalog kısmını deneme amaçlı verdim.
Çalışmayacak sürücülerin olacağını tahmin ediyorum.
Lakin madem çalışmıyorsa, Windows bu Katalog kısmını niye paylaşıyor.(Yani neden böyle bir sayfa var?)
Şayet Windows Update aracının veri tabanı olduğunu düşünüyorsanız. Hayır, Orası ile bir alakası yok.(Windows Update aracı oradaki güncel sürümü kurmuyor.)
Dün deneme amaçlı kendi cihazımdaki Realtek sürücüsünü oradan güncelledim sürücü çalışıyor.
Lakin sıfır kurulum yaptığımda oradaki güncel sürücüyü kurmuyor.

Kastettiğim şeyi anlamadın. Demek istediğim şey Update Catalog'un arama yerine kimliği yapıştırıp çıkan sonuçların içeriğine bakmayarak indirme linki vermen. Her zaman bize lazım olan sürücüler çıkmayabiliyor algoritma gereği.

Örnek olarak konudaki ilk kimlik Intel DPTF ile alakalı bir bileşen fakat senin gönderdiğin linkte kamera sensör sürücüsü gibi bir şey yer alıyordu. Diğer alakasız olacak iki linkte Intel Wi-Fi sürücüsü yer almakta. Bir diğer linkte doğru olan bir bluetooth sürücüsü var fakat o da bir açıdan yanlış, çünkü sürücünün 32-bit versiyonunun linkini vermişsin.

Driveridentifier konusuna gelecek olursak benim verdiğim indirme linkleri Driveridentifier sitesinde gözüküyordu, evet. Fakat bu sürücüler Driveridentifier'ın değil, üreticilerin kendi resmi sürücüleri. Bizzat hepsinin dosyalarını kontrol ettim zaten vermeden önce. Sitenin kendi yazılımı hakkında çok bir bilgim bulunmuyor ve her zaman dediğim gibi üçüncü parti otomatik sürücü yükleyen yazılımları önermiyorum. Burada yapılan şey sitenin kimlik veritabanını kullanmak ve bu kimliklere ilişkin verilen üreticilerin resmi sürücülerinin linkini kontrol edip buraya sunmak. Orada ASUS'a ait link verilmiş, kontrol ettim ve uyumluydu. Neden kullanmayayım ki bu linki...

@KITT Çok ama çok teşekkür ederim paylaştığınız bağlantıları 3'te 3 tanıdı. Yalnızca son bluetooth sürücüsünü tanımladıktan sonra yeni bir bulunamayan cihaz tespiti oldu aygıt yöneticisindeki adı Ralink_RT3290_Bluetooth_01 donanım kimliği de USB\VID_148F&PID_3000&REV_0000 bunu bulmamız mümkün müdür acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…