Asus X550VC ekran kartını görmüyor

cengiz ba

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
37
Yer
ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
i
Arkadaşlar daha bugün yeni laptop aldım internetten Gold'tan,
Asus X550VC-XO007D.

2GB paylaşımsız ekran kartı yazıyordu. nVidia'nın sitesinden en son sürümü yükledim ama halen ayrılmış video belleğim 32 mb diyor.

Oyun bile açmıyordu ama nVdianın programından yüksek performanslı nVidia işlemcisini seçtim. Böyle yaptım ama her oyunu kasmadan oynuyorum. Ama ayrılmış video belleğim neden böyle yazıyor ? Oyunları böyle yapıp oynamam ekran kartına zarar verir mi?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10,4 KB · Görüntüleme: 631
  • 2.PNG
    2.PNG
    23 KB · Görüntüleme: 441
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi şuan baya oyun oynuyorum. Hepside son ayarda kasma yok. 4 ram 2 gb nvidia 720m ekran kartı var.
Medal of honor warfighter , pes 13-14, nba 2k14, sniper elite v2, Need for Speed Most Wanted 2012, tomb raider 2013, Prince of Persia5, Call of Duty Modern Warfare 3, assassin's creed black flag, Cabela's Big Game Hunter Pro Hunts, bunlar yüklü son ayarda oynuyorum hepsini kasma yok. ama sadece tek sorun ayrılmış video bellegim 32mb gösteriyor. anlamadım gitti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çift ekran kartına sahipsiniz. Günlük kullanımda hd4000 devrede olur. Bu pil ömrünün uzun olmasını sağlar. Oyunlarda ise emin olmak isterseniz. Oyuna sağ tıklayıp yüksek performanslı nvidia ile çalıştır demeniz yeterli.
Yani problem yok ortada.
 
Asus servisini aradım. Dedi ki, sizin bilgisayarınızda 2 tane ekran kartı var. Açılışta normal işlerinizde intel kullanılıyor ondan orada intel yazıyor. Ama oyunlarda nvidia kullanılıyor dedi. Bu iyi bir şey mi arkadaşlar ? ilk defa böyle bir şey duydum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal bir şey. Günümüzde her laptop'un içinde ( Intel işlemcililerden bahsediyorum) işlemcinin içinde bulunan bir grafik yongası var. Onlar otomatik çalışmayı değiştirir. İnternette gezerken ve ya masaüstünde iken Intel'i kullanıyor oyun oynuyorsan ya da render yapıyorsan nVidia'yı kullanır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı