Asus X550VC ısınma sorunu

Herkese merhaba oyun oynarken sıcaklık değerlerim 89 derecelere kadar ulaşıyor. Fan temizliğini yaptım ve yağladım. Termal macunu yeni değiştirdim. Şu an bu kadar ısınması için bir sebep göremiyorum. Oyun içinde yüksek FPS ile başlayıp sonradan işlemci ısındığı için frekans değerlerinde sürekli dalgalanma yaşıyorum. Throttle Stop ile sabit 2.5 GHz'e sabitliyorum bir süre iyi devam ediyor sonra ısındığı için frekans değerlerim 1.4-1.7 GHz'e düşüyor ve oyun akıcılığını yitiriyor. Daha fazla ne yapabilirim. Soğutucu kullandım hiç bir değişiklik olmadı. Kullandığım termal macun Cooler Master htk-002. Sistem boşta iken paylaştığım değerler pilin yüksek performans modu kapalı ve işlemcinin çalıştığı değer 1.20GHz'dir.

Dosya Ekleri

• sistem boşta.jpg
    sistem boşta.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 59
  • sistem yükte.jpg
    sistem yükte.jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siz yapabileceğiniz herşeyi yapmışınız. Soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Vakum soğutucular var eğer fanınız ekranla kasa arasında değilse solda ya da sağda ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.

AIDA ile kontrol edin.
Hocam AIDA değerleri şu şekilde, sistem boşta ve arka planda açık uygulama yok.
Hocam siz yapabileceğiniz herşeyi yapmışınız. Soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Vakum soğutucular var eğer fanınız ekranla kasa arasında değilse solda ya da sağda ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Vakumlu soğutucu kullanmadım fakat alttan üflemeli soğutucu ile test ettim bir fark göremedim, alt tarafta 5-6 cm'lik bir ızgara var. Sanırım bu havalandırma için yeterli gelmiyor yapan mühendisler biraz daha fazla havalandırma koyabilirmiş
Termal macunda termal ısı iletimi daha iyi bir ürün kullan, belli ki yetersiz kalıyor, muhtemelen kısa sürede kurumuş ya da kuruyacaktır.
Çok daha kaliteli bir şey alsam en fazla kaç derece düşer. Şuan için 90 dereceleri görüyorum 80 dereceye de düşürse yine ısı değerleri çok yüksek kalacak.
aida 64 sistem boşta.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı