Asus X550VX ısınma ve düşük performans sorunu

omersoylu

Decapat
Bilgisayarım son günlerde aşırı ısınmaya başladı. Yüksüz 50 derecede yükte 90 dereceyi aşıyor, bazı durumlarda 100'ü görüyorum ve kapanıyor zaten.

Ayrıca uzun süredir oynadığım oyunlarda eskisi gibi performansı alamıyorum. En basitinden CS:GO'da bile 30 FPS alıyorum. Witcher 3 ve Rainbow oynanmıyor ki bu oyunlarda kısa zaman önce yüksek FPS alıyordum. Bu özelliklerde PC sahibi olan arkadaşım ise yüksek FPS'lerde oyunları gayet rahat oynuyor.

Bilgileri fotoğraf olarak ekliyorum.

1.png
2.png
3.png

Cihazı alalı ne kadar oldu acaba ? Garantisi falan varsa garantiye yollayıp temizletin, sıcaklığın performansa etki etmesinin nedeni en basit anlatım olarak işlemci ve ya ekran kartına daha fazla ısınıpta çipleri yakmamak için frekans çarpanını düşürür ve kendini soğutmaya çalışır temeldeki amaç budur ve bu nedenle de çoğu kişi pc ısısnınca FPS düşüyo benim gibisinden yorumlar yapar nedeni budur çözümü ise de dediğim gibi temizletmeniz gerekiyordur sürücü güncellemesiyle alakası olmayan bir durum bu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı