Arkadaşlar selam, bugün depoyu düzenlerken ASUS X553 ma modelini buldum eskiden aldığım bir laptoptu. Şu anda üniversite öğrencisiyim kütüphaneye giderken falan kullanmayı düşünüyorum; sadece Office uygulamaları, PDF ders notları ve ders videoları izlemek için kullanmayı düşündüm. Bundan sonra şu parçaları aldım:
Kingston KVR16LS11/8 8 GB DDR3L 1600 MHz SODIMM Notebook Ram en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Alfais 4716 9.5 MM SATA HDD Harddisk Caddy Kızak Kutu en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Sizce bahsetmiş oldum kullanım amaçları için bu parçalarla upgrade ettikten sonra uygun olur mu?
Bence Windows 10 kurma bu tarz düşük segment bilgisayarlarda aşırı yavaşlama yapıyor çünkü, fazla RAM yiyen bir işletim sistemi Linux'a göre. Bilgisayarın açılma süresi, Chrome veya herhangi bir programı açarkenki beklemeler seni rahatsız etmiyorsa sorun değil. Ama ben olsaydım Linux tercih ederdim çünkü RAM kullanımı Windows'a göre bayağı düşük.