ASUS X555 lb laptopta mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

M.Recai

Zeptopat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 gb ddr 3
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 940M
İşlemci
İntel i5-5200U
Merhaba,
Mavi ekran hatası almaktayım. Windows'un sitesinden Windows 10 indirip temiz kurulum yaptım. HDD de arıza olabilir diye çalışan başka HDD ile değiştim. Anakart'da 4 GB onboard RAM var harici 4 GB RAM takılı takılı RAM değişip denedim. RAM'lerde sorun olabilir diye Memtest yaptım sorun çıkmadı. Sürücüleri güncelledim ASUS'un sitesinden. Ekran kartında sorun vardır diye aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp denedim ama işe yaramadı. Tüm güncellemeleri yükledim. Minidump dosyaları yeni format atığımdan 3 tane kalmış ama yine de yükledim. Konu hakkında yardım eder misiniz?

mavi ekran.rar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, HD Tune 5.75 indirip diskinizin health sekmesini paylaşırsanız sevinirim. Ona göre bir şeyler yaparız.

Tabii bu şekilde çıktı. Ne yapabilirim? Farklı HDD ile değiştim ama mavi ekran sorunu devam etmekte.
 

Dosya Ekleri

  • hdtune 5.75 Healt ekran görüntüsü.jpg
    hdtune 5.75 Healt ekran görüntüsü.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
SATA kablonuzu değişmeyi dener misiniz? Ayrıca ondan sonra da Error Scan kısmına gelip QUick Scan tikini kapayıp diskinize test yapabilirsiniz. Sonra da sonucu paylaşırsınız.
 
SATA kablonuzu değişmeyi dener misiniz? Ayrıca ondan sonra da error scan kısmına gelip quick scan tikini kapayıp diskinize test yapabilirsiniz. Sonra da sonucu paylaşırsınız.

Laptop olduğu için SATA kablosu yok HDD anakarta takılı belki sokette sorun vardır diye DVD hard disk deneyip bilgi vereyim HDD test hepsi yeşil çıktı ama bozuk görünmüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı