Asus X556UF Laptop'a Uygun macOS Kurulumu

Dual boot değil de normal SSD'ye işletim sistemi, HDD ise depolama olarak kalacak. Tek işletim sistemi macOS olacak. Umarım HDD içindeki verilere ulaşmakta zorluk çekmem.

Merhabalar, evet maalesef ikinci bir bilgisayarım mevcut değil ve de internet bağlantımı ethernet kablosuyla sağlayabiliyorum. Telefonumun interneti de mevcut olmadığından büyük bir ihtimalle yarın arkadaşımın yanında yapmaya çalışacağım. Zira ethernet çalışmazsa internet'i kullanabileceğim hiç bir kaynak kalmayacak.
O halde aklımdaki bir soruyu hemen ileteyim size, HDD'mi şu anda bir depolama aygıtı olarak kullanıyorum, macOS'a geçtiğimde o diskin içerisindeki verilere ulaşabilecek miyim?

Bende SSD ve HDD olmak üzere 2 adet disk vardı. SSD'ye kurulum yaptım, sadece macOS kurdum. HDD'ye erişebiliyorum bir sorun yok. Sadece NTFS olduğu için yazma işlemleri yapamıyorsun. Onu da bir program ya da eklenti gibi bir şeyle hemen halledebiliyorsun. Basit yani, bu adıma gel anlatırım uzun uzun :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, böyle bir hata meydana geldi.
Her iki laptop için config dosyasini denedim fakat olmuyor.
Üstte belirttigim sorunu bir baska config seçerek çözdüm kurulum ekranindayim. macOS Catalina'yi yükle ekraninda donmakta son iki dakikasinda. Ne yapmam gerekli burada?
20200319_101843.jpg

15846089318931183406006319363967.jpg

Muhtemelen 2 dk da donduktan bir süre sonra bu macOS kopyası hasar görmüş şeklinde bir hata veriyor mu? Veriyorsa alttaki çözümü bir dene. Ben alttaki çözüm ile geçmiştim o 2dk da takılma olayını.

Benimkisi Mojave idi. Belki yine aynı olabilir tabi.

Bellegim 2.0 Nvidia ekran kartini clover ekranindan disable yapmayi unutmusum. Simdi tekrar kurulum ekranindayim. SSD mi komple biçimlendirdim.
muhtemelen 2dk da donduktan bir süre sonra bu mac os kopyası hasar görmüş şeklinde bi hata veriyor mu? veriyorsa alttaki çözümü bi dene ben alttaki çözüm ile geçmiştim o 2dk da takılma olayını

edit: benimkisi Mojave idi. belki yine aynı olabilir tabi.
Evet ayni hatayi veriyor, tekrardan verirse ayni hatayi deneyecegim.

HD 520 için bu rehberi uygulayıp dener misin?

Terminalden saat ve tarihi degistirdim tekrar deniyorum. Elimde baska laptop olmadigindan, config duzenlemesi yapamiyorum su anda.
Muhtemelen 2 dk da donduktan bir süre sonra bu macOS kopyası hasar görmüş şeklinde bir hata veriyor mu? Veriyorsa alttaki çözümü bir dene. Ben alttaki çözüm ile geçmiştim o 2dk da takılma olayını.

Benimkisi Mojave idi. Belki yine aynı olabilir tabi.
Merhaba yine 2 dakika kala takiliyor, terminalde tam olarak girdiginiz kodu yazabilir misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba yine 2 dakika kala takiliyor, terminalde tam olarak girdiginiz kodu yazabilir misiniz?

Tarih degistirmek bir fayda saglamiyor yine bekletip hasar görmüs hatasini veriyor.
Mesajla atilan catalina imajindaki laptop configleri hata veriyor, default_config ile normal config kuruluma kadar geliyor. Normal config dosyasinda yüklemeye calisiyorum su anda. Yükleyemezsem sanirim sistemi kapatmak zorunda kalacagim çünkü SSD'mi biçimlendirmis bulundum..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı