ASUS X556UQK online oyunlarda düşük performans

Katılım
9 Aralık 2021
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
12 GB 2400 MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial BX240
Ekran kartı
GeForce 940MX
İşlemci
i5-7200U
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 8 aydır bir problemle karşı karşıyayım. Bilgisayarimda genelde Black Desert Online ve CS:GO tarzi oyunlar oynuyorum. 1 sene önce SSD alarak BF1 vb oyunlari çok rahat oynarken 8 aydan beri doğru dürüst FPS alamıyorum. Görev Yöneticisi'ni açtığımda işlemcim temel hızından aşağıda çalışıp RAM yaklaşık 8-9.3GB kullanılıyor. CS:GO ve Black Desert tarzi oyunlarda ağır FPS düşmesi yaşıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buna rağmen soğutulamıyorsa vakumlu bir soğutucu almanın zamanı gelmiş olabilir. MSI Afterburner indirerek oyun içi ısı, frekans ve kullanım değerlerine bakabilirsin. O zaman daha net konuşmak mümkün olur.
 
Buna rağmen soğutulamıyorsa vakumlu bir soğutucu almanın zamanı gelmiş olabilir. MSI Afterburner indirerek oyun içi ısı, frekans ve kullanım değerlerine bakabilirsin. O zaman daha net konuşmak mümkün olur.
Isi problemi yok hwmonitor uygulamasını indirip isi değerlerine baktım maksimum 71 minimum 54 derece gösteriyor ekran kartı sabit 60 derece gösteriyor.Islemcim 2.70 ghz hızı var ama oyunlarda 1,80 ile 2,36 aralarında çalışıyor ama Ram 9.3 gördüm daha dun.
 
Black Desert oynamadım ama CS:GO'da da 7 GB üzeri RAM kullanımı normal. Oyun için tasarlanmış bir sistem olmadığı için oyunlara gelen güncellemeler sonrasında zamana yenik düşmesi de mümkün. Isı sorunu olmadığından eminsen eğer, Intel® Driver & Support Assistant indirip her şey güncel mi diye bir kontrol edebilirsin.
 
Black Desert oynamadım ama CS:GO'da da 7 GB üzeri RAM kullanımı normal. Oyun için tasarlanmış bir sistem olmadığı için oyunlara gelen güncellemeler sonrasında zamana yenik düşmesi de mümkün. Isınma sorunu olmadığından eminsen eğer, Intel® Driver & Support Assistant indirip her şey güncel mi diye bir kontrol edebilirsin.

Her şey güncel hocam. Her şey normalse neden FPS drobu yaşıyorum?
 
Eski oyun motoru olan bir oyunu zayıf bir sistemle oynuyorsun. 300 FPS alan adam da 260'a düşüyor ama onu çok etkilemiyor. Sen 60-70 FPS alırken 40'a düşünce daha fazla hissediyorsun doğal olarak.
 

Geri
Yukarı