Asus X571GT-AL136X vs Casper Excalibur G770.9750-B6H0X

marsares

Centipat
Arkadaşlar bu iki bilgisayar arasında kaldım. Kullanan veya tavsiyeniz varsa gerçekten ihtiyacım var. Yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Bahsettiğiniz Excalibur'un birebir aynısını işletim sistemiyle beraber aldım ve 2 aydır kullanıyorum. Özellikle merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Ben özellikleri ve fiyatı bakımından tercih ettim. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim fakat birkaç simülasyon tarzı oyunlar ve GTA 5 oynuyorum.

Hava çıkış kanalları ekran menteşelerinin altında kaldığından ekranı çok yatay bir açıyla kullanmanız soğutmasını birkaç derece etkileyebiliyor. Onun dışında normal oda koşullarındaki sıcaklık değerleri internette yayınlanan inceleme videolarındaki gibidir. Turbo fanı oldukça etkili fakat normal kullanımda fanlar sizi rahatsız etmez. Bataryası normal kullanımda 4-5 saat civarı gidiyor, bu sizin kullanımınıza bağlı olarak artabilir veya azalabilir.

Kış aylarında tişört ile oturulabilen bir odada GTA 5'i kenar yumuşatmalarını çok abartmadan en yüksek ayarlara yakın bir değerde gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ekran kartı 70-75, işlemci yer yer 80-85-90 dereceleri görebiliyor ve 70-80 FPS civarında oynatıyor. Bunu yaz aylarına göre kıyaslayabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca 1-2 saatlik oyun sonrası klavyenin sol tarafı gayet iyiyken sağ tarafı ısı bakımından sizi rahatsız edebilir.

Kullanım amacınızı belirtirseniz ona göre tavsiyelerde bulunulabilir. Ben işletim sistemi ile aldığımdan dolayı bu fiyat aralığında pek fazla alternatif yoktu, fakat siz FreeDOS alacağınızdan farklı seçenekler bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz Excalibur'un birebir aynısını işletim sistemiyle beraber aldım ve 2 aydır kullanıyorum. Özellikle merak ettiğiniz sorular varsa sorabilirsiniz. Ben özellikleri ve fiyatı bakımından tercih ettim. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim fakat birkaç simülasyon tarzı oyunlar ve GTA 5 oynuyorum.

Hava çıkış kanalları ekran menteşelerinin altında kaldığından ekranı çok yatay bir açıyla kullanmanız soğutmasını birkaç derece etkileyebiliyor. Onun dışında normal oda koşullarındaki sıcaklık değerleri internette yayınlanan inceleme videolarındaki gibidir. Turbo fanı oldukça etkili fakat normal kullanımda fanlar sizi rahatsız etmez. Bataryası normal kullanımda 4-5 saat civarı gidiyor, bu sizin kullanımınıza bağlı olarak artabilir veya azalabilir.

Kış aylarında tişört ile oturulabilen bir odada GTA 5'i kenar yumuşatmalarını çok abartmadan en yüksek ayarlara yakın bir değerde gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Ekran kartı 70-75, işlemci yer yer 80-85-90 dereceleri görebiliyor ve 70-80 FPS civarında oynatıyor. Bunu yaz aylarına göre kıyaslayabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca 1-2 saatlik oyun sonrası klavyenin sol tarafı gayet iyiyken sağ tarafı ısı bakımından sizi rahatsız edebilir.

Kullanım amacınızı belirtirseniz ona göre tavsiyelerde bulunulabilir. Ben işletim sistemi ile aldığımdan dolayı bu fiyat aralığında pek fazla alternatif yoktu, fakat siz FreeDOS alacağınızdan farklı seçenekler bulabilirsiniz.
Öncelikle ilgili mesajınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Ben iş ve oyun odaklı olabilecek, biraz da sade tasarımlı isteyen biriyim. Çünkü bilgisayarı toplantılara götürmek durumum olabiliyor. Bununla beraber photoshop ve render işlerimde olabiliyor. Bu klasmanda yine excalibur bana çok renkli gelmedi o yüzden de hoşuma gitti. En azından muadillerine göre daha sade bir görünümü var. İş haricinde fps oyunları oynamayı seven biriyim bununla beraber yeni oyunları da oynayabilmek istiyorum.

Asus a ise yeni rastladım sade görünümlü bir bilgisayar olması ve performans odaklı içeriği olması hoşuma gitti. Ancak deneyimleme imkanım olmadığı için buraya sordum.

Excalibur'un kasa kalitesi ve genel kullanımda öneririr misiniz kullanıcı olarak?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi sade ve renkli olmayan bir tasarıma sahip, ben de alırken bu şekilde düşündüm. Kasa kalitesi anlamında uzun süreli bir deneyimim olmadığından net bir şey söyleyemem fakat klavye tuş takımı ASUS, MSI gibi markalara nazaran daha narin duruyor. Bunu mağazalarda görüp bizzat gidip incelemeniz daha sağlıklı olacaktır. Dikkatli bir kullanıcıyımdır, dolayısıyla genelde pek sorun yaşamam fakat bu biraz da şans işi. Genel kullanımda sizi üzmez. ASUS, MSI, Lenovo markalarına da bakmanızı öneririm. Diğer arkadaşların da önereceği cihazlar olabilir. Benim size tek söyleyebileceğim bu bilgisayarı kullanmayan kişilerin konunun altına gelip direkt olarak çöp yazmalarını dikkate almamanız olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı