Asus Xonar AE 7.1 PCI Express Oyuncu Ses Kartı alınır mı?

enes sahakalkan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayar topluyorum ve alacağım anakart 7.1 surround dahili ses kartına sahip.
Sorum şu: Asus Xonar 7.1 Gaming ses kartını oyunda ses kasmak için almalı mıyım? Alırsam
PUBG vb. FPS türü oyunların da anakarttaki dahili ses kartı ile harici gaming ses kartı arasında oldukça ses farkı olur mu?
Örnek: Oyunlarda ince sesleri algılama vs. ince ayak sesi falan.
Eğer ikisi arasında pek bir fark yok ise boşuna para vermek istemiyorum.
Duyarlı bir forum üyesi olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi; öncelikle ses denilen şey, insan kulağından, insan kulağına göre değişmekte olan bir olay.

Sadece ses kartını değiştirerek, ses kalitesini arttıramazsınız. Kullandığınız ses çıkış ara birimi (kulaklık, hoparlör vs.) de aynı ölçüde, aynı kaliteyi yansıtabilecek özelliklerde olmalıdır. Örneğin stüdyo monitörleri gibi.

Mesela ben kulaklık değişikliğinden sonra, oyunlarda çok daha iyi ses kasar olmuştum. Üstelik dahili ses kartı ile.

Uzun lafın kısası, sadece oyun oynayacak birisi iseniz, çok fazla ihtiyacınız olmadığını ve paranızı israf edebileceğinizi söyleyebilirim. Oyunlarda ses kasma da kişiden kişiye değişir. Sadece bir ses kartı değişikliği ile ses kasma konusunda çok bir şey kazanmayacağınızı da biliniz.

Ayrıca, dahili 7.1 ses çıkış desteğine sahip olan anakartlardaki ses performansı fena olmuyor.

selam arkadaşlar asus xonar ae ses kartım var fakat optik çıkıştan sade 2 kanal çıkış alabiliyorum 5.1 alamıyorum windows 10 64bit 21h1 yardımlarınız için şimdiden teşekürler

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı