Çözüldü Asus Z170 Deluxe Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Snaru

Kilopat
Daha fazla  
Asus Z170 Deluxe anakart kurdum. İşletim sistemide Win 10 kurdum. Fakat mesela intel gigabit lan drivera kurmaya kalkınca bilgisayar donuyor yani hiçbir şekilde mouse falan oynamıyor ve reset tuşu çalışmıyor. Power tuşuna basılı tutup kapatabiliyorum. Sadece bu driverda yapmıyor bazı başka driverlarda da yapıyor.

Son BIOS yüklü intel chipset driverlar güncel. Temiz format attım gene aynı sorunla karşılaştım.

Acaba siz kurulum yaparken bu tarz bi sorunla karşılaştınız mı? Gerçi Z170 deluxe'ı kart üzerinden tanıttınız. Ama belki sonra detaylı inceleme için kurmuşsunuzdur böyle bir şey ile karşılaştınız mı? @Recep Baltaş

Çözüm
Sorun şundan kaynaklanıyormuş: Ya depo HDD ya da DVD-ROM. ASMedia, SATA portuna bağlı olduğu için saçmalamış. Portları tekrar ayarlayınca problem düzeldi.
Aynı sıkıntı malesef benim gigabyte z170-d3h model anakartımda var. Sistem yük altında böyle problem yaratmıyor ama boştayken dediğin gibi donuyor çalışan reset düğmesi bile çalışmıyor. Chipsetle ilgili genel bir sıkıntı olabilir. Ben de fiyat farkı ödeyip asus pro gaming alacaktım ama bu yazıyı görünce ne yapsam bilemedim. Halihazırda değiştirdim anakartı yenisini yolladılar ama bunda da aynı sıkıntı var 2 güncelleme geldi biosa ikisini de yükledim ama nafile. @Recep Baltaş bey bir kaç yabancı forum sitelerinde de gördüm z170 ile ilgili böyle bir sıkıntılar olduğu okudum. Sizden rica etsek bağlantılarınız varsa durumu öğrenip bizi bilgilendirebilir misiniz?

Sorun şundan kaynaklanıyormuş: Ya depo HDD ya da DVD-ROM. ASMedia, SATA portuna bağlı olduğu için saçmalamış. Portları tekrar ayarlayınca problem düzeldi.

Çözüm
hocam ben de değiştirdim sata portunu 2+1 sata express total 6 port vardı ilk 2tane üst üste olana takılıydı çıkarıp 1 tane olana taktım bi kaç farklı yere taktım ama benim sorunum devam ediyor malesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı