Asus Z170 Pro Gaming Sistemde Görüntü Gelmiyor

Mataban

Decapat
Katılım
26 Ağustos 2018
Mesajlar
1
Uzunca bir süre sonra bilgisayar toplamaya karar verdim. Lakin küçük olmasını umduğum bir problemle karşılaştım.

İlk hedefim kasayı çalışır hale getirmek olduğu için eski harddiskimi ve ekran kartımı kullanacağım. Elimdeki malzemeler şu şekilde:

Asus Z170 pro gaming (Sıfır)
İ5 7400 (Sıfır)
4 GB G.Skill Ripjaws V 3000 Mhz (Sıfır)
Zotac GTX 470
Coolermaster Masterbox lite 6 (Sıfır)

Sorunum montajdan sonra görüntü alamamam.

Sorularım ise;

1) RAM alırken destek listesine bakmadan yanlış seri almışım. Elimdeki F4 3000 C15S. Listede sadece aynı modelin Q serisi uyumlu görünüyor. RAM'i önce kitapçıkta gösterilen slota, görüntü alamayınca da diğerlerine taktım. Sonuç çıkmadı. RAM'in destek listesi dışında olması görüntü alma konusunda sorun teşkil eder mi?

2) Anakart vatan faturalı fakat elden aldım. Gözle yaptığım ayrıntılı incelemede hiç kullanılmadığı belli oluyordu. İşlemciyi aldığım mağazadaki personel anakartın alındığı tarihlerde müşteriye teslim edilmeden önce BIOS update uygulaması yaptıklarını söyledi. BIOS muhtemelen o tarihteki en güncel versiyonunda. Eğer öyle değilse kartı servise göndermeden update etmenin pratik bir yöntemi var mı?

3) Hem external hem de onboard ekran kartıyla denedim fakat sonuç çıkmadı. Donanımla ilgili bir sorun varsa bunu tespit etmek için önerebileceğiniz bir cihaz var mı?

Bu problemi kasayı bir bilgisayarcıya götürerek çözebilirim lakin uzak kaldığım teknolojiye tekrar yakınlaşabilmek adına kendim ilgilenmek istiyorum. Kasa konusunda olumsuz yorumlarınızı okudum fakat şimdilik işimi göreceğini düşünüyorum. Şu an önceliğim görüntü alabilmek. Bu noktada yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
Arkadaşlar sorun güncel olmayan BIOS muş. 6600K işlemci alıp taktım ve sorun halloldu.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı