Atatürk 15-20 sene daha yaşasaydı neler olurdu?

şuan dolar 1 kuruş olur, hatta 1 kuruş olmasına gerek bile kalmaz türk lirası şuanki dolar olurdu. Türkiye en gelişmiş ülke olurdu. Atatürk 10 yıl bile fazla yaşasa şuan çok daha iyi bir durumda olacaktık.
 
En azından tarım, hayvancılık ve tekstil ürünlerine ek olarak fabrika bakımından zengin bir ülke olurduk. Malum pirinci Çin'den, eti Brezilya'dan ithal ediyorduk bir ara. Bu benim açımdan utanç verici bir durum.
 
Şu an dolar 1 kuruş olur, hatta 1 kuruş olmasına gerek bile kalmaz Türk lirası şu anki dolar olurdu. Türkiye en gelişmiş ülke olurdu. Atatürk 10 yıl bile fazla yaşasa şu an çok daha iyi bir durumda olacaktık.

Olaylara biraz gerçekçi yaklaş. Evet gelişmiş olurduk fakat Dolar'ın 1 kuruş olması tarzı şeyler söz konusu bile olamaz, fakat dolar 2-3 TL arası gidip gelirdi.
 
Daha çok fabrika kurulur, daha çok istihdam sağlanırdı, Atatürk hedeflerini tamamlardı. 20 sene sonra Atatürk vefat ettikten sonra günümüze gelene kadar yine o fabrikalar satılırdı, halk yine cehalet içinde olurdu ve bu günden farkı olmazdı. Özetle bir fark olmazdı diyelim. Sorun Atatürk'ün erken vefat etmesi değil; sorun halk, halkın başa getirdiği yönetim, eğitimsizlik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı