Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu bildiğim için içim rahat benim. Kimseye hakaret etmiyorum. Atatürk düşmanlarının neler yaptıklarını çok iyi biliyorum. Uzatmayacağım ve yineliyorum.Farkındaysanız hala hakaret etmeye ve ezmeye çalışıyorsunuz.
Dünyadaki bütün insanlar değişebilir. Hiç kimse, kimsenin efendisi değildir. Herkes tarih öğrenebilecek bir beyine sahiptir.
Anlatmadan, öğretmeden niye "Anlamazlar." diyorsunuz ki? "Ben asla şu fikrimden dönmem." veya "X konusu hakkında asla değişmem." dediğiniz bir olay olmadı mı? Ben çok değiştim. Fikirlerimin baştan aşağı değişeceğini hayatta tahmin etmezdim. Umutsuz olmayın lütfen. 1 ay sonra, 1 yıl sonra, 10 yıl sonra çok farklı düşüncelere sahip olabilirsiniz. Gerekli bilgi aktarıldığında, her insan değişebilir. Hatta öyle bir değişir ki, benim gibi baştan aşağı fikirlerini yenileyebilir.
Dünyadaki en büyük yanlış düşünce, bir insanın değişmeyeceğini düşünmektir.
Bu kadar boş yapan saçmalayan bir insanı görmedim. Kendine bir şey uydurmuşsun ve bu ahmakça bilgi üzerinden ATA'ya saygısızlık yapıyorsun. Kalkıp diyorsun ki;"sadece birisi mi Türk'lerin atası oldu? ".. Olmadı seni ahmak... Kimse kalkıp demiyor ki; Atatürk bu devletin ve TÜRK tarihinin tek kurtarıcısıdır, onun dışında ki insanlar hiç bir şey yapamamış insanlardır! Kimin ağzından ya da kimlerin ağzından duyuyorsun da ATA'ya bu tür şekilde saldırgan cümleler sarf ediyorsun. "Türk'leri o yaratmış gibi her şeyde adı geçmemeli o savaşta nice askerler can verdi! " Türkleri batmış bir devletin içerisinden bin bir türlü zorluğun ve imkansızlığın ortasında iken kendisinin Asker zekası ve kişiliği yardımı ile organize ettiği; ATA'larımızdan oluşan bir ordunun yardımı ile kurtuluş savaşını verdik. Kimse demiyor Atatürk Trablusgarp'ta tek başına savaştı, tek o mücadele verdi diye... Atalarımızın dökülen kanıyla ve cesareti ile gerçekleşti..."Önemli olan devlet kurmak değil onu ayakta tutmaktır, şuan devletin başında Mustafa Kemal yok." Kurduğu devlet halen o kadar zarar verilmeye çalışılmasına rağmen ayakta! Yönetim de zaten ATATÜRK olamaz... Kendisini uzun zaman önce kalbimize sonrada toprağa gömdük... ATATÜRK'ü putlaştıran yok; bizler putlara inanıp dogma kitapların yazarlarına tapmıyoruz...Öncelikle adı Atatürk değil Mustafa Kemal, Türk'lerin atası değil ve öyleşmiş gibi Atatürk diyemezsiniz bu ırk sayısız devlet gördü ve sadece birisi mi Türk'lerin atası oldu? Her yerde Mustafa Kemal olunca insanlar düşmanlık besliyor, saygılıyım ancak bu kadar göz önünde Türk'leri o yaratmış gibi her şeyde adı geçmemeli o savaşta nice askerler can verdi! Önemli olan devlet kurmak değil onu ayakta tutmaktır, şuan devletin başında Mustafa Kemal yok.
Helal hislerime tercüman olmuşsun.Atatürk'ü düşman belleyenlerin övündüğü şeyler şuan toprak altında. Bir birey olarak başardıkları hiçbir şey olmadığı halde toprak altındakiler ile övünüp Atatürk'ü kötülüyorlar. Toprak üstünde övünecekleri hiçbir şey mevcut değil. Toprak üstünde doğru bir işleri yok daha doğrusu.
Bugün Atatürk en çok "Dinsizlik" ile suçlanıyor, tek dertleri din ile alakalıdır.
Benim oturduğum Üsküdar ilçesinde Allah Allah deyip halkı kandıran yöneticileri, belediyeleri gördükten sonra Atatürk'ün icraatlerine kötü gözle bakma şansım yok. Aksine daha iyi anlıyorum Atatürk'ü.
Hiçbir insanın dini inancına itimat etmiyorum ben, müslümanmış veya ateistmiş gram umurumda değil.
Ülkeyi düzgün yönetti mi bu adam? Evet müthiş yönetti, onun önderliğine borçluyuz bağımsızlığımızı.
Keşke ömrü çok daha uzun olsaydı, benden kesilip ona eklenseydi.
Bizim milletin istediği şey "Allah Allah deyip halkı soyan yöneticiler". Biz sömürülmekten zevk alıyoruz çünkü. Adamın kendine ayakkabı alacak parası yok, milletin ayakkabı kutularını dolduruyorİşin kötüsü halinden memnun, bu nasıl bir cehaletse artık?
"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."
Bu sözü ilk defa sizden duydum, inanılmaz bir söz. İznin olursa imzama eklemek istiyorumMevlana der ki:
''Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.''
İznin olursa imzama eklemek istiyorum