Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her halükarda kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Mesela siz birisini sevmeyebilirsiniz, zorunda da değilsiniz ya da ben sizi sevmek zorunda değilim. Bunun gibi illa ki sevmeyeni vardır, ki kusursuz bir insan da değil elbet Atatürk. Ama bu demek değil ki ülke için faydası yok, iyi yönü yok, olumlu şeyi yok. Sevmeseler bile bu yönden yaptıklarına saygı duymaları lazım. Zorundalar.
 
Merhaba, internet üzerinde illaki görmüşsünüzdür. Atatürk'ü sevmiyorum ama saygı duyuyorum sözünü, bu sözü söyleyenlerin niye söylediğini de anlayabilmiş değilim. Sonuç olarak ülkemizin kurucusu ve lideri, saygı duyulduğu gibi sevilmesi de zorunda benim düşüncem. Sizin düşüncelerinizi de bekliyorum.

Nasıl şu anki Cumhurbaşkanı sevilmiyorsa Atatürk meseleside onun gibi.
 
Bence o sözün anlamı şudur; dedelerimize karşı savaşı kazandı ve yıkılmış bir ülkeden yeni bir ülke kurdu. Dedelerimi astı bu yüzden sevmiyorum, ama ülkeyi dedelerimize ve emir aldıkları İngilizlere rağmen korudu ve cumhuriyeti kurdu.
 
Madem konusu açılmış araya kaynayalım mesajların tamamını okumadım umarım içinde hakaret yoktur.
Şahsen ben hem severim hem sevmem.
Birine sevmem dediğimde bana "o olmasa sen yoktun" gibi genel savunmasıyla kaçınır çoğu kişi. Birini sevmek veya sevmemek için tek bir sebebe bakmamak gerek. Ben sana ordu yönetimini sevmiyorum demedim ordu yönetimi iyi olmasaydı savaşı kaybederdik. Ben görüşlerini sevmiyorum, Atatürk'ün görüşleri ne ise şu an o türklük olarak geçiyor. Atatürk'ün görüşü türklük den çok batı kültürü.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı