Atatürk'ü sevmiyorum, saygı duyuyorum sözü hakkında tartışalım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aileye bağlı olduğunu düşünüyorum.Misal şeriatı körü körüne destekleyen bir ailede doğarsanız Atatürk'e olumsuz bakmanız gayet doğaldır.Hele ki bu aile kendi fikirlerini size mükemmel bir şekilde empoze ediyorsa araştırma gereği de duymazsanız.Atatürk'te neticede bir insandır.Hataları elbet olmuştur.Bu hatalardan dolayı sevmeyebilirsiniz.Lakin bıraktığı ilkelere ve bize emanet ettiği bir devlete saygısızlık yapmak kimsenin haddine değildir.Kısacası bu söz'ün özü kişinin niyetine bağlıdır.
 
Alalım kardeşim, Afgan'ı da Suriyeliyi de. Onlar da bizim gibi yaşasın, ırk fark etmez. Suriyeliler ve Afganlar (genel olarak konuşuyorum) bizim kadar gelişmediği için, kültür farklılığı olduğu için. Eşit haklarımız olmadığı için mülteci sorun oluyor. Ben hiçbir yerde mültecilere vatandaşlık satıldığını ülkemiz hariç görmedim.

Alınmasın bu tecavüzcü a*apların ülkeye hiçbir şekil de alınmamaları lazım.
 
İnsanlar Atatürk'ü sevmek zorunda değil. Bende Atatürk'ü sevmeyen insanları sevmek zorunda değilim. Beyni yıkanmış Arap artıklarına Atatürk'ü sevdiremezsiniz zaten, boşuna uğraşmayın.

Ayrıca o söz bayadır piyasada ama sevmeyip saygı duyanına daha hiç rastlamadım. Lafı iki dakika uzatsanız iç pislikleri dışa vuruyor.

Ekleme: "Araplar" diyerek Arap kökenli Türk vatandaşlarını değil şeriat meraklısı çöl bedevilerini kast ettim. Şeriatçı olmayan Araplar üzerine alınmasın.
 
"Sevgi hürriyet, saygı mecburiyettir" gibi bir laf vardı, çok doğru.
Atatürk bu ülkenin kurucusu, resmen yoktan ülke var etmiş adam, saygı duymamak az buçuk onuru olan hiç kimsenin yapabileceği bir şey değil. Ancak bir insanı (bu kim olursa olsun) zorla da sevdiremezsin kimseye. Nazi kafasıyla "sevmek zorundasın" demenin de bir mantığı yok arkadaşlar.
Bu kafayla devam ederseniz "sol yobaz" olursunuz.
 
Atatürk'ü sevmeyenler neden Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet üzerinde yaşarlar anlamış değilim.
 
Bir turke o olmasaydi demek kadar igrenc bir şey olamaz Türk tarihinden bir habersiniz.
Atatürk ömrü boyunca öğretmenlik, ekonomistlik, liderlik, savaş komutanlığı gibi birçok vazife üstlendi. Yurtdışında bunu göremezsin çünkü yurtdışında her alanda usta olan bir kişi vardır, o işle o ilgilenir. Atatürk neredeyse herşeyi kendisi halletmek zorunda kaldı çünkü yapacak adam yoktu. Atatürk öldüğü an yokuş aşağı giden Türkiye bunu kanıtlıyor zaten. Sen şimdi gelmiş "Atatürk olmasaydı bu halk kendi kendine devlete karşı çıkar, kendi kendini örgütler, ülkeyi kurtardıktan sonra batmış ekonomiyi düzeltmek için ölümünden sonra devam edilecek bir ekonomi planı hazırlar, bunu yaparken yurtdışındaki gelişmeleri de takip eder ve yurtdışına öğrenciler gönderip ülkenin öğrendiklerinden faydalanmalarını sağlardı" diyorsan Türk tarihinden bihaber olan sensindir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı