BenSuçsuzumHakimBey
Picopat
Yanlış halkı kurtardı bu mucizevi deha...
Atatürk'ün Anne tarafı dindar hocam yapmazdı zaten böyle birşey dinlere saygılı biri Atatürk.
Genel olarak yalan derler buna,zaten biyografi o kitap.Bazı yazılanları doğru bazıları yanlış karışık yani kitap.
Fransızlar eğer şüphe ediyorlarsa bunu tecrübe edebilirler. Yapamam! Hepimiz Müslümanız. Yemin ederim ki,namusum üzerine söylerim ki,bırakmam! Çok temenni ederim ki,Fransız hükümeti aklını başına toplasın.
Harf inkilabı gereklidir. Arap-fars harfleri zaten Türkçeye uygun değildir. Harf inkilabı gelince tarih yok olmadı. Atatürk Türk tarih kurumunu açarak ve eğitimi destekleyerek asıl bu milleti tarihini okumaya teşvik etti. Yoksa anadolunun hali vahimdi.Bana saçma geliyor çünkü yapılan büyük devrimlere bak fransız ihtilali, bolşevik ihtilali, maonun komünizmi ilanı gibi hiçbirinde alfabe değişti mi? Hayır ve ayrıca alfabe ile muasır medeniyetlerin ne alakası var. 1000 yıldır kullanılan bir alfabeyi değiştirmek mantıklı değildir bir milletin geçmişle olan tarihi bağlarını koparmaya çalışmaktır biz sömürgemiyiz de ingilizin alfabesini savaştan sonra kabul ediyoruz zaten sonraki tarih kitaplarında Osmanlı'ya ve Selçuklu'ya yer verilmemesi Timur, çağatay ve Moğol imparatorluklarının Türk tarihi olarak anlatılmasından görebilirsiniz. Şimdi gelecekler diyecekler okuma oranı çok düşüktü diyenler gelecek biri bana bunu açıklasın o zaman anneannem anlatır benim anneannemin anneannesi Trabzon'un dağının başında kadın okur yazardı kendi kütüphanesi bile vardı üstelik Osmanlı oraya okul bile kurmuş hoca da göndermiş o kısıtlı imkanlarla.
Sizce? Yanlış milleti kurtarmış olması.
Bana saçma geliyor çünkü yapılan büyük devrimlere bak fransız ihtilali, bolşevik ihtilali, maonun komünizmi ilanı gibi hiçbirinde alfabe değişti mi? Hayır ve ayrıca alfabe ile muasır medeniyetlerin ne alakası var. 1000 yıldır kullanılan bir alfabeyi değiştirmek mantıklı değildir bir milletin geçmişle olan tarihi bağlarını koparmaya çalışmaktır biz sömürge miyiz de İngiliz'in alfabesini savaştan sonra kabul ediyoruz zaten sonraki tarih kitaplarında Osmanlı'ya ve Selçuklu'ya yer verilmemesi Timur, çağatay ve Moğol imparatorluklarının Türk tarihi olarak anlatılmasından görebilirsiniz. Şimdi gelecekler diyecekler okuma oranı çok düşüktü diyenler gelecek biri bana bunu açıklasın o zaman anneannem anlatır benim anneannemin anneannesi Trabzon'un dağının başında kadın okur yazardı kendi kütüphanesi bile vardı üstelik Osmanlı oraya okul bile kurmuş hoca da göndermiş o kısıtlı imkanlarla.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.