Ateist iken zorla namaz kılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu troll gibi gelebilir ama değil. Normalde Ateist biriyim fakat bugün babam namaz kılmama ısrar etti ben de tatsız çıkmaması için kılıyor gibi yaptım. Aynı durumu yaşayan oldu mu hiç?

Bu durumda kimseyi kırmaya inan değmez. Sonuçta abdest alıp namaz kılman seni dinlere olan bakış açını değiştirmiyor.
 
Belki oturtmazdım ama ağlardım kesinlikle. Düşünsene ebediyen biricik oğlundan ayrı yaşıyorsun. Çok ağır bi' şey be.
Forumda ne değişik insanlar varmış. İsteyen istediği şekilde hayatını yaşar. Adam oturmuş yarım saaatir duyar kasıyor. Ayrıca, babasının böyle tepki vereceğini nereden biliyorsun?
 
Bu arada ben müslümanım ama siz kendi dininizi seçmekte tabii ki de özgürsünüz diyorum fakat ortaokul veya lise 1 öğrencisi falansanız denemeyin bile derim, iyiliğiniz için.
Allah kolaylık versin:)
Ben de müslümanım; ve evet, konu sahibi arkadaşımız için benim de tavsiyem: Yaşınız küçükse ben de söylemenizi tavsiye etmem. Ailenizin tepkileri kaldıramayacağınız derecede ağır olabilir; ancak ileride, yaşınız olgunlaştığında saklamamalısınız.
 
Bir şekilde herhangi bir dinin konusunu açın, eğer babanız o dine inananlara kızgınsa, veya gördüğünde küfür ediyorsa bilin ki açıklaman iyi olmayacaktır.
 
Konu troll gibi gelebilir ama değil. Normalde ateist biriyim fakat bugün babam namaz kılmama ısrar etti ben de tatsız çıkmaması için kılıyor gibi yaptım. Aynı durumu yaşayan oldu mu hiç?

Tatsızlık çıkacak diye sürekli başkalarının isteklerine göre yaşarsan hiçbir zaman kendi keyfine göre yaşayamazsın ateist olabilirsin normal bir durum ama bunu ailenden saklaman normal değil en kısa zamanda söylemen lazım.
 
Forumda ne değişik insanlar varmış. İsteyen istediği şekilde hayatını yaşar. Adam oturmuş yarım saaatir duyar kasıyor. Babasının böyle tepki vereceğini nereden biliyorsun?
Yarım saaatir* oturmuş müzik dinleyerek duyar kasıyorum. Bugün ki duyarım sona erdi. Yarında kasarım.
 
Forumda ne değişik insanlar varmış. İsteyen istediği şekilde hayatını yaşar. Adam oturmuş yarım saaatir duyar kasıyor. Ayrıca, babasının böyle tepki vereceğini nereden biliyorsun?
Onun babasıyla ilgili bir şey söylememiş ki? Babasının yerinde olsaydım demiş.
 
Yaşın kaç merak ettim? Çünkü daha erginliğe erişmeden verdiğin kararlardan sorumlu tutulmazsın. Mesela sokağa çıkma yasağında eğer dışarı çıkarsan ceza yersin ama 18 yaşından sonra ödemek zorundasındır (örneklerini gördük çokca). Bunun gibi, hangi dine mensup olduğun hiç önemli değil. Kısacası yaşın kaç?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı