Ateist ile Arkadaş Olunur mu?

Bir ateist olarak olmazdım hatta yaptığı yemeği bile yemezdim çünkü allah'a inanmıyor.

Kafam biraz karışık sanırım.

(Troll konuya troll cevap)

Modluğu bırakmasam arkadaşı 1 yıl dinlendirirdim. Hayırlısı olsun.
 
Ateist ile arkadaş olunur mu?
Kendisi 1 kez Allah’a laf etti ve o zamandan beri düşünüyorum. Arkadaş olmalı mıyım? Dediği laf ise şu: “Sizin Allah dediğiniz.” Moralim bozuk, ondan böyle bir laf beklemiyordum. Arkadaşlığımı kesmeli miyim?

Selam @1 insan;
Eğer arkadaşını yakından tanıyıp da hakkında hüküm vermen gerekiyorsa bunu adil olarak yapmalısın. Adaletin en iyisini de Allah anlatır. İlk aşamada Kuran'ı, Kuranla çelişmeyen İncil pasajlarını ve Kuranla çelişmeyen Tevrat pasajlarını okumalısın. Okuyup olayı iyi kavraman gerekir. Bu senin için ne kadar sürer bilemem ama dürüst olupta aklını temiz tutarsan öğüt alıp düşünebilir ve adil bir hüküm verebilirsin.

Yorumumu özetleyecek olursam; Arkadaşını tanı, niyetini öğren ve ona göre hareket et. Yani yapabileceğin durumuna göre en iyi davranışları sergilemektir.


Benim yorumumun tamamını merak ediyorsan...
  • Selamı kesmemelisin. Nedeni: Selam, senin müslüman olduğunun bir alâmetidir. Eğer muhattabıt müslüman ise hayır duasıdır. Değil ise de doğru yola davettir.
  • Eğer arkadaşın kalbinde hastalık olanlardansa en güzel sözle öğüt ver. Kötü konuşmayı eğer bilgi eksiliğinden yapıyorsa bildiğin kadarıyla güzel ahlâkı, doğru yolu, İslâm'ı tebliğ et ama tartışma. Sonuçta iki tarafın da bilgi eksikliği olabilir.

Kuran (A'la Suresi(87), 9-11 ayetleri)
Şu halde, eğer 'öğüt ve hatırlatma' bir yarar sağlayacaksa, 'öğüt verip hatırlat.' Allah'tan 'İçi titreyerek korkan' öğüt alır-düşünür. 'Mutsuz-bedbaht' olan ondan kaçınır.

Kuran (Kaf Suresi(50), 45. ayeti)
Biz onların neler söylediklerini daha iyi biliriz. Sen onların üzerinde bir zorba değilsin; şu halde, Benim kesin tehdidimden korkanlara Kur'an ile öğüt ver.
  • Eğer kasten ve bilerek Allah'a Kuran'a küfür ediyorsa araya mesafe koymalısınız. Ama dediğim gibi selamı kesme. Belki hidayet bulur da aranızı düzeltebilirsiniz.
Kuran [Kasas(28) suresi 55.Ayet]
'Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler.

Kuran (Neml Suresi(27), 80-81)​
Çünkü gerçekten sen, ölülere (söz) dinletemezsin ve arkasını dönüp kaçan sağırlara da çağrıyı işittiremezsin. Ve sen körleri düştükleri sapıklıktan çekip hidayete erdirici değilsin; sen ancak, ayetlerimize iman edenlere (söz) dinletebilirsin, işte Müslüman olanlar bunlardır.

İncil (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 15:33-34)
Aldanmayın, “Kötü arkadaşlıklar iyi huyu bozar.” Uslanıp kendinize gelin, artık günah işlemeyin. Bazılarınız Allahı hiç tanımıyor. Utanasınız diye söylüyorum bunları.
  • Eğer vesvesen (kuruntu, şüphe) varsa, şeytandan Allah'a sığın.
Kuran [Nas Suresi(114), 1-5]
De ki: İnsanların Rabbine sığınırım. İnsanların malikine, İnsanların (gerçek) İlahına; 'Sinsice, kalplere vesvese ve şüphe düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden. Ki o, insanların göğüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar.)

Kuran [A'raf suresi(7), 200-201 ayetleri]
Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah'a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Allah'tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah'ı zikredip-anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir.

Kuran [Müminun suresi(23), 97. ayet]
Ve de ki: "Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım. (Müminun Suresi, 97)

Kuran [Bakara suresi(2), 208. ayet]
Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe" (Silm'e, İslam'a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.
  • Arkadaşınla aran nasıl olursa olsun Allah'ın yardımının dürüstün yanında olduğunu unutma.
Kuran [Hud suresi(11), 113. ayet]
Zulmedenlere eğilim göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah'tan başka velileriniz yoktur, sonra yardım göremezsiniz.
  • İmtihan yerindeyiz ve imtihan oluyoruz.
Kuran [Bakar suresi(2), 155. ayet]
Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.
 
İnsanlarla dinine göre değil ahlakına göre, terbiyesine göre arkadaş olmak lazım. Boş insanlarla arkadaş olunmaz mesela. Boş bir insan değilse ol. Ben açıkçası Ateist bir arkadaşım olsa dini polemiğe girmem hiç. Onun dışında her konuyu konuşurum.
 
Ateist ile arkadaş olunur mu?
Kendisi 1 kez Allah’a laf etti ve o zamandan beri düşünüyorum. Arkadaş olmalı mıyım? Dediği laf ise şu: “Sizin Allah dediğiniz.” Moralim bozuk, ondan böyle bir laf beklemiyordum. Arkadaşlığımı kesmeli miyim?

Olunmaz kardeşim. Olursan cehenneme gidersin.
Nasil uyusturmuslar beyinleri be 😝
 
Istemediginle olma, burada herkes "Insanlari dini gorusune gore bidibidi" tribinde, sanarsin memlekette Kopenhag kriterleri var. Her insan bu ayrimlari yapar, ama caktirmaz. Ateist sevmek ve arkadas olmak zorunda degilsin, buna da kimse karisamaz.

Bunu ateist biri olarak yaziyorum.
 
Ateist ile arkadaş olunur mu?
Kendisi 1 kez Allah’a laf etti ve o zamandan beri düşünüyorum. Arkadaş olmalı mıyım? Dediği laf ise şu: “Sizin Allah dediğiniz.” Moralim bozuk, ondan böyle bir laf beklemiyordum. Arkadaşlığımı kesmeli miyim?

Normalde olunur ama böyle saygısızca konuşan birisi ile arkadaş olunmaz. Ateist olmasa da sırf saygısız oldugu için arkadaş olunmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı