Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz bunu deyince aklıma, ilk uçan insan Hezarfen geldi. Uçtuğu için 'başımıza taş yağacak şeytan işi bu' diyenler yüzünden öldürülen bir aydın. Ne yazık ki eğer elinden tutulsaydı şuan çok farklı yerlerdeydik. Biraz haklısınız.
Bu bilgi doğru değildir, yaygın bir yanlıştır. Hezarfen Ahmed Çelebi, yaptığı eyleme karşılık sultan tarafından bir kese altınla ödüllendirilmiştir üstelik. Çıkan fitneler neticesinde Cezayir'e sürgün edilmek zorunda kalmıştır ve ömrünü orada tamamlamıştır. İdam edildiğine dair her bilgi uydurmadır.
Konuya ilişkin bilgileri Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden ediniyoruz.

Ayrıca bu uçma eyleminin gerçek olmadığını, Evliya Çelebi'nin mübalağası olduğunu ileri süren tarihçiler de olmuştur. Onlara göre bu, bir efsaneden başka bir şey değildir.
 
İsteyen istediğine inansın da, ya kardeşim yaşım çift haneli değilken ateistlerin havalı olmak için ateist olduklarını düşünüyordum. Ölümlü dünyada sırf farklı olmak için Cehennemde yanmayı ve irinli kaynar sular içmeyi göze alıyorlar aynen. Herkes kendi şeyini kanıtlama derdinde ama biraz sakin.
 
Buradaki adaleti açıklayın bana. Kadının neredeyse tamamen kapanma zorunluluğu olması ama erkeğin o derecede kapanma zorunluluğu olmamasındaki adaleti açıklayın.Eşitlik derecesi aynı değil bknz. Bir erkek her halükarda namaz kılmak zorunda iken kadın her ayın 5 ile 10 gün arası hiçbir ibadeti yapmak zorunda değildir. bknz. Bir erkek evini geçindirmek, çalışmak zorunda ve buna ona bakmak ile yükümlüdür. bknz. Nisa suresi 34. ayette bir kısmının diğerine üstünlüğü, erkeklerin üstünlüğü müdür? | Sorularla İslamiyet.
 
Felsefi bir düşünce akımı olarak ateizm ile hiçbir zaman ilgilenmedim ancak nasıl bir dine inanmak insanların inanç ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyorsa kendisini deist, agnostik ya da ateist olarak tanımlayan insanların da düşünce ve fikir özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.
 
Son düzenleme:
@detista kimsenin inancına saygı göstermene gerek yok. Olay tamamen "bana ne, sana ne, bize ne" şeklinde. Senin müslüman olman benim hayatımı en ufak şekilde etkiliyor mu? Hayır. O zaman senin müslüman olman benim umrumda değil ama senin müslüman olman benim hayatımda değişikliklere sebep olursa iş değişir işte. Aynısı her inanış için geçerli, İslam'ı örnek verdim sadece.
 
Fikir özgürlüğüne saygı gösterilmeli. İnsanların inançlarına saygısızlık edilmesin şeklinde bir ifadem yok orada.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı