Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foruma üye olurken sıradan bir ülke müslümanıydım. Dinler hakkında herhangi bir bilgim yoktu. Bilime, evrime, astronomiye merakım yoktu, bir şey bilmiyordum. Kutsal kitapları merak ettim, okuyayım neler diyorlar bakalım dedim. Kuran okudum önce, daha sonra tüm kutsal kitapları okudum, Avesta kitabı da dahil. Tevrat'ı tam bitiremedim yarısını okudum, onu da bitireceğim. Daha sonra Sümer mitolojisi üzerine kitaplar okudum. En sonunda ise evrim ve astronomi kitapları okudum. Onun sonucunda böyle bir yola girdim, 3-4 yıldır böyleyim. Keşke daha önce araştırsaydım, sorgulasaydım. Geç farkına vardığım için üzgünüm.
 
Öyle hocam. Din hocasına birkeresinde sorum;

Hocam bu işler çok ilginç, neden böyle yasaklar var araştırayım mı? Dedim. Bana eğer araştırırsan uzaklaşırsın falan dedi. Hatta bir ayette Allah (c.c) kendisini çok düşünmememizi, düşünürsek delirecebileceğimiz gibisinden bir şey demiş. Yani bu konular ucu açıp ve çok derinler. Hiçbir sorunun cevabı yok.

Hoca bile biliyor araştırınca dinden çıkıyorsun :D
 
Sorgulamaların sonucunda ulaşıyorsun. "Aa ateizm mi? Dur ateist olayım." diye bir şey yok. Sorgulamaların sonucunda panteist de olabilirsin, deist de, ignostik de...
Türkiye'de havalı olmak için ateist olanlar çoğunlukta.
Böyle bir kitle oldukça az. Millet tutturmuş. Tamamen saçmalık.
Siz bunu deyince aklıma, ilk uçan insan Hezarfen geldi. Uçtuğu için 'başımıza taş yağacak şeytan işi bu' diyenler yüzünden öldürülen bir aydın. Ne yazık ki eğer elinden tutulsaydı şuan çok farklı yerlerdeydik. Biraz haklısınız.
Evliya çelebi pek çok şeyi abartır eserlerinde. Geçtiği tek tarihi kaynak da "Seyahatname" olduğu için şimdilik sadece efsanevi bir karakter olmaktan öte değil. Ulubatlı Hasan için de aynısı geçerli mesela. Sadece efsaneden ibaret. Tarihi bir delil yok.
 
Son düzenleme:
Genellikle eğitimli insanlarda görüyorum. İslam'ın koyduğu kuralları haksız görüp (Kadınlarda kapanma zorunluluğu) gibi kuralları yadırgayıp ateist olan insanları görüyorum.

Böyle bir şey yok sadece bir sünnettir diye biliyorum isteyen kapanıyor zaten
 
Tek tanrili dine inananlar paganlarin mitolojilerine kahkaha ile guler ve alay ederler. Ama kendi dinlerinin de onlardan geri kalan motolojik öğleleri az değil. Şöyle salim bir kafa ile dinleyince bunlari agam bizim ile eğleniii diyesi geliyor insanin.
 
Sırf dinler inanılması güç olduğu için bir insan nasıl bir tanrı olmadan varolabileceğine inanabilir bunu da aklım almıyor artık. Mantığı biraz çalışan bir varlık, canlı gibi Ultra karmaşık bir yapının tesadüfen oluşamayacağını bilir.
 
Sırf dinler inanılması güç olduğu için bir insan nasıl bir tanrı olmadan varolabileceğine inanabilir bunu da aklım almıyor artık. Mantığı biraz çalışan bir varlık, canlı gibi Ultra karmaşık bir yapının tesadüfen oluşamayacağını bilir.
İmzandaki sözü kendin için mi koydun? Bu kadar basit konuları geçelim artık lütfen.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı