Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Oyu mesela ben de bir WWE güreşçisinde daireli bir haç görmüştüm ve araştırdığımda Keltlerde de haç olduğunu fark ettim. Gerçekten çok ortak nokta var.
Hocam az önce bir daha araştırdım, karmaşık konu sanırsam bir çok kişi saç kısmının kapatılması gerekiyor diye yorum yaparken bir çok kişi ise vücut hatlarının belli olmayacağı şekilde demiş kafam karıştı.

@339330
Vücut hatları keskin bir şekilde belli olmayacak şekilde diye biliyorum ben.
Hatta bir ayette Allah (c.c) kendisini çok düşünmememizi, düşünürsek delirecebileceğimiz gibisinden birşey demiş.
Ortaokuldayken Din dersinde okuduğumuz bir ayetin mealinde akletmez misiniz ya da düşünmez misiniz gibisinden bir şeyler geçiyordu. Tabii çok dikkatli dinlemediğim için tamamını hatırlamıyorum. Neyse, bu şekilde bir ifade geçerken düşünme demek saçma bence.
Bunlar insanları şartlandırmak için değil zinadan, azgınlıktan korumak için inilen vahiylerdir.
Erkekte şeyine sahip çılsın canım. Yok öyle kadın kumaşlara bürünsün ben istediğim gibi gezeyim tavırları, herkes eşittir ve aşırı olmayacak şekilde istediği gibi giyinebilir.
...fetiş denilen şeyin insanlarda etkisi büyük olduğunu tahmin edebiliyorsunuz...
Bir tanıdığım kıvırcık saç görünce deliriyordu, onun gibi bir şey mi?
 
Siz bunu deyince aklıma, ilk uçan insan Hezarfen geldi. Uçtuğu için 'başımıza taş yağacak şeytan işi bu' diyenler yüzünden öldürülen bir aydın. Ne yazık ki eğer elinden tutulsaydı şuan çok farklı yerlerdeydik. Biraz haklısınız.
Hezarfen diye bir insan uçmadı ki. Yine seyahatnamenin uydurduğu şeylerden biri.
 
Duymadım. Saçmalıktan başka bir şey değil. İnsan bu dünyaya geliyorsa bunun mutlaka bir amacı vardır, olmalı. İnsan bir şeye inanmalı. Günümüzdekilerin çoğu da ateist olayımda havalı olayım, herkesten farklı olayım kafasında oldukları için bir amaçları yok.
 
Günümüzdekilerin çoğu da ateist olayımda havalı olayım, herkesden farklı olayım kafasında oldukları için bir amaçları yok.
Boş genelleme. Bu insanlar o kadar az ki genel olarak, ciddiye alınacak bir sayı değil.
İnsan bu dünyaya geliyorsa bunun mutlaka bir amacı vardır, olmalı.
İşte homo sapienler ve egoları diye boşuna demiyorum.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda hocamız net bir şekilde açıklıyor bence. Tavsiye ederim izlenmesini.

Erkekler kendilerine hakim olamadığı dediğiniz yeri açıklayan kişi ve kişileri dikkate almayın zaten. Böyle bir durum yok, 3 5 kişinin söylediği şey ile inen kitap aynı değil. Ne kadar saçma bir durum bunu belirtmek. Kadın, erkek fiziki olarak eşit değil, din konusunda adeletlidir. Lütfen araştırıp yorum yapın.
Din konusunda adaletli mi? Kadınlar kapanmadı diye günah alacağına erkek azdı diye günah yazılsın.
 
Zaten Kur-an'ı Kerim'de Allah'ın (C.C.) sorgulamanın yaska olduğunu ve bunun sebebi ise en ufak sorgulamada şeytanın vesvese ile dinden sizi çevirebileceğini söylemiyor. Bilginiz olsa bu yorumu yapmadınız.
Şeytan niye vesvese versin? Gerçeği araştırmak kötü mü? Eğer ben araştırdığımda dinden çıkıyorsam bu o dinin mantıksızlığını gösterir.
 
İşte bazı arkadaşlar tüm ateistlerin havalı olmak için ateist olduğunu düşünüyor veya sadece Türkiye için en azından. Ben eminim eğer araplarla yakınlığımız olmasaydı belki şuan farklı bir dine inanıyordunuz (Daha küçük yaştakiler için). Din bize mantıksız geliyor. Yani inanmak için bir sebep kalmıyor. Bir yandan inanmayıp bir yandan inanmak gibi bir seçeneğimiz olmadığı için ateistiz.
 
İşte bazı arkadaşlar tüm ateistlerin havalı olmak için ateist olduğunu düşünüyor veya sadece Türkiye için en azından. Ben eminim eğer Arap'larla yakınlığımız olmasaydı belki şu an farklı bir dine inanıyordunuz (daha küçük yaştakiler için). Din bize mantıksız geliyor. Yani inanmak için bir sebep kalmıyor. Bir yandan inanmayıp bir yandan inanmak gibi bir seçeneğimiz olmadığı için ateistiz.

Agnostik inancını anlattın şu an nasıl ateistsin? 😃
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı