Ateizm'e nasıl merak duydunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Agnostik inancını anlattın şu an nasıl ateistsin? 😃
Agnostisizm, ilahi veya doğaüstü varlıkların bilinmediğini, bilimsel olarak ispatlanamadığı ve gözlemlenemediğini, bu yüzden bilinemez olduğunu savunan felsefi fikir akımıdır.

Ben tanrı olduğunu düşünmüyorum. Bu yeterli bence.
 
Ateistlerin çoğu ateist olduklarını bile gizlerken nasıl böyle bir kanıya varıyorsunuz? Dünyayı sadece sosyal medyadan gördüklerinizden ibaret sanıyor olmalısınız ya da arkadaş çevreniz dediğiniz gibidir.

Katılıyorum Türkiye'nin %89'u dini inancını İslam olarak belirtirken o %89'un Müslüman olduğunu veya şartlarını yerine getirdiğini nereden biliyoruz?
 
Buradaki çoğu müslüman namaz bile kılmıyorken bizim ateistliğimizi sadece hawlilik için seçtiğimizi düşünüyor. Ne diyeyim yazık.
 
Genellikle eğitimli insanlarda görüyorum. İslam'ın koyduğu kuralları haksız görüp (kadınlarda kapanma zorunluluğu) gibi kuralları yadırgayıp ateist olan insanları görüyorum.

Sebebi dini bilgileri olmadan Kur 'anı yorumlamaya kalkmaları. Sıradan insan zaten Kur 'anı anlayabilse cebraile verlirdi kur'an kabe ye indirilir alın okuyun amel edin denilirdi. Hadis var Kur'anı kendi bilgi, zekası ile açıklamaya çalışmak kafir olmaya sebeptir. Cebrail a. S bile peygamberimize bu ayet ne demek diye sorarmış. Adama sorsan hadis bilmez, dönemin şartlarını ve peygamberimizi bilmez, alır eline Kur'anı bakalım neler yazıyor diye kendince okumaya çalışır. Ayrıca ataist arkadaşlara sormak lazım demir ayetini. 1400-1500 sene öncesinden böyle bir şey nasıl bilinebilir? Bu iş 2 üniveriste bitirmekle vs olmuyor. Kimyabilmek, fizik bilmek, hadis bilmek vs gerekiyor.
 
Katılıyorum Türkiye'nin %89'u dini inancını İslam olarak belirtirken o %89'un Müslüman olduğunu veya şartlarını yerine getirdiğini nereden biliyoruz?
% 89'u guya Müslüman ama hiçbir şartı yerine getirmiyor o yüzden biz bu yüzdeyi %50'ye kadar düşürebiliriz.
 
Buradaki çoğu Müslüman namaz bile kılmıyorken.

Demişsiniz bilip bilmeden nereden uyduruyorsunuz ben elhamdülillah Müslüman'ım 5 vakit namazımı kılarım siz daha hangi dine inandığınızı bilmiyorsunuz agnotistizim inancını anlatıp ateistim diyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı