Çözüldü Athlon 2 X4 640 4. Çekirdek Çalışma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Josefmin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum uzun zamandır çözmeye çalıştığım fakat bir türlü sorunun kaynağını bulamadığım, işlemci veya anakarttan şüphelendiğim bir sorun. Sorunun başgösterdiği yerler işlemci gücünün gerektiği bazı oyunlar (Dota2 LoL) fps de aşırı dalgalanmalar oluyor 40 - 10 bandında sürekli geziyor. oyun sırasında GPU kullanımı %30 CPU %98. Olası bir darboğaz sorunu olarak gözüküyor fakat Witcher 3 GTA V gibi oyunlarda böyle bir problem yok. Prime 95 testinde ise ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. 4. çekirdek işini çok geç yapıyor.

İşlemciyi 5 yıl kadar 3,3 Ghz hızında kullandım. Acaba anakartın üzerindeki işlemcinin güç akışını saglayan boğucu bobinlerle alakalı bir problem olabilir mi. Anakartı değişerek problemi aşabilir miyim?

Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (herkese iyi bayramlar)

• Anakart Foxconn 880GMV
  • Athlon 2 X4 640 3.0
  • Kingston 2x2 Gb 1333 Mhz ram
  • 500W Termaltake PSU
  • Asus R9 270 2Gb VGA

Çözüm
Evet BIOS son sürüm. İşlemciyi 5 yıl kadar 3,3 GHz hızında kullandım. Su anda 3.2 GHz.

Sorun çözüldü. DirectX sürümüyle alakalı bir problemmiş. Eski bazı DLL dosyaları olmadığı için 4. çekirdek kullanılamıyormuş. Teşekkürler.
Evet BIOS son sürüm. İşlemciyi 5 yıl kadar 3,3 GHz hızında kullandım. Su anda 3.2 GHz.

Sorun çözüldü. DirectX sürümüyle alakalı bir problemmiş. Eski bazı DLL dosyaları olmadığı için 4. çekirdek kullanılamıyormuş. Teşekkürler.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…