Athlon 4400+ sisteme ekran kartı tavsiyesi

selimbey

Megapat
Selamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi sistemime uygun bir ekran kartı arıyorum. Şuan ki ekran kartım Zotac GT 210. CS:GO, GTA:SA, LoL, BF3 ve Minecraft gibi oyunlar oynuyorum. Sorunum şu ki oyunlarda takılıyor, ani FPS düşüşleri yaşanıyor. Sistem öncelikli olarak oyun üzerine. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sistemim;

CPU:AMD Athlon 64 X2 4400+

ANAKART:A780L

GPU: GT 210

RAM: 2x2=4GB DDR2

POWER SUPPLY: 300W

HDD: 500GB

Ekstra bir DVD okuyucu var.

İşlemci anakart ve RAM parçalarını yeni değiştirdim. 2 - 3 yıl idare etsin yeter. Yukarıda yazdığım oyunları yüksek ayarlarda çalıştırabilecek bir ekran kartı istiyorum. Teşekkürler.

İşlemci değişmedikçe FPS düşüşlerinden kaçamazsınız. Bu sisteme de alınabilecek en yüksek ekran kartını @Silinen üye yazmış. Ekran kartını değiştirmek az da olsa sorunu çözecek. İşlemci gerektiren oyunlarda (örnek: strateji) ise AMD Athlon 64 x2 4400+ malesef yetersiz kalmaya devam edecektir. NOT: Masaüstü sistemimde 2.5 GHz overclock edilmiş AMD Athlon 64 x2 4200+ kullanmaktayım. ETS2 de orta ayarlarda radyo açınca bile FPS düşüşleri gerçekleşiyor. (Online multiplayer oyunda ise; ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. :) )

Son düzenleme:
Şahsen bir AMD Athlon 4800+ kullanıcısı olarak R7 250X aldım darboğazdan dolayı 20 FPS fazla alıyorum yüksek çözünürlüklerde. Ekran kartı değişiminin faydası olucaktır fakat o işlemci ekran kartı performansını kısıtlar. R7 240'ün üstüne çıkmamalısınız diye düşünüyorum. Yada şimdi R7 250X ya da 750 ti alıp daha sonra ucuzdan quad serisi işlemci alabilirsiniz.

Yaz tatilinde 3000TL civarı bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Özellikleri;
ASUS STRIX GAMING R9 380X
İntel i5 6500
3.2GHz 6m Cache
ASUS H170M-PLUS 2133mhz ddr4
Kingston Fury 8gb 2133mhz ddr4
Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W kasa
Acer K222HQLBD 21.5" 5ms FULL HD Led monitör

Cevaplarınız için teşekkürler.
[ HDD koymadım çünkü elimde 500gb 7200rpm bir tane var. Belki yanına bir ssd koyabilirim]

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı