Athlon 64 X2 4400 ve 9500GT sistem kilitlenme sorunu

Sabri68Tkn

Kilopat
Daha fazla  
2 gün önce sıkıntı yoktu. Bugün PC'yi açtım 1-2 saat oynadım, bir anda kilitlendi. Hiçbir şey yapılmıyor. Fare, klavye hiç çalışmıyor. Restart attım PC açıldı. Son bir süre sonra tekrar yaptı. Sizce sorunu nedir?
PC özellikleri;
  • Gigabayte'in GA-M61PME-S2 (rev. 2.x) anakart
  • AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4400 2.40 GHz
  • 3 GB RAM
  • Nvdia GeForce GT 9500 1 GB
  • 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım ya da donanım kaynaklı olabilir. Yazılım kısmında yapacağınız şey virüs tarama programıyla taratın. Belki Windows dosyalarında da sorun olmuş olabilir. Donanım tarafında ise RAM kaynaklı olabilir. RAM'lerinizi tek tek deneyip test edin. Sorun yoksa eğer ikinci olarak HDD kaynaklı olabilir. HD Tune programıyla sorun olup olmadığına bakın. Bu da sorunlu değilse Güç Kaynağı temin etme durumunuz varsa değiştirip test edin. Bunları yapıp sorun devam ediyorsa başka çözüm yolları denemek lazım.

İşlemcin çok ısınıyor olabilir. Ve RAM'leri çıkartıp takıp bir daha deneyin. İşlemci çok ısınıyor derken şu videoyu izle adam AMD işlemcinin fanını sökünce ne oluyor :).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu 1 dakika 35 saniyeye kadar izle.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı