Athlon 860K ile GTX 1050 TI darboğaz yapar mı?

Merhaba dostlar, ben bilgisayar toplamak istiyorum orta seviye yalnız bazı parçaları aldım ve sonradan elime 2000 TL daha geçti. O yüzden sitemi daha yukarıda tutabilirim dedim ve 1050 TI alsam mı?

Anakartım FM2 + AMD Athlon 860 k alacaktım (daha almadım) bundan daha iyi bir işlemci olabilir mi FM2+ destekli işlemciyi değişirsem daha iyi bir ekran kartını alır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
FM2+ daha güçlü bir işlemciyi barındıran bir soket değil. Biraz OC yaparsanız ciddi sorun yaşamazsınız. Ancak yine de ekran kartından tam verim alabilmek adına RX 460 almak daha makul olacaktır.

Darboğaz olacaktır. OC yaparak bir nebze azaltabilirsiniz. O işlemci ile OC olmadan önereceğim ekran kartı RX 460 olacaktır.

Daha almadıysan sakın alma. Neleri aldın ?

Yıllar yıllar... Arkadaşlar çok uzun zaman oldu O Zaman'lar ilk bilgisayarımı toplamıştım başıma 1000 tane problem gelmişte bozuldu çalışmadı falan sonra o bilgisayarı sattım yeni topladım sonra bu işin ticaretini yapmaya başladım şimdi bu postu görünce duygulandım açıkcası.

FM2+ daha güçlü bir işlemciyi barındıran bir soket değil. Biraz OC yaparsanız ciddi sorun yaşamazsınız. Ancak yine de ekran kartından tam verim alabilmek adına RX 460 almak daha makul olacaktır.

860 k çarpanı açık değil o yüzden OC yapılamaz.
Tabii FSB değeri ile oynanmazsa.

Anakartı satmaya çalış (elinde ise). Sonra konu aç bütçeni belirt bizi etiketle. Bizde sana bütçene göre yardımcı olalım.

Ayrıca konu neden hortladı ben anlamadım.

@Esdeath.xyz 860K çarpan kilidi açık diye biliyorum. AMD 860K özellikleri.

Site açılmıyor ama önceden araştırdığım kadarı ile ve 880K bir üst rütbelisi olduğu için onun özelliği ile benzer olacağını düşünüyorum.

Çarpan kilidi kapalı yazıyor Epey'in kendi sitesinde çarpan kilidi kapalı olarak belirtilmiş.

Ama X4 860K da sonuç nedir bilmiyorum.

Bu işlemciler çarpanı açık olup olmadığına BIOS'tan bakılabilir.

Çarpan kilidi kapalıysa FSB'den OC yaparsın o zaman.

Demokraside çareler tükenmez.

Benim işlemci çarpan kilidi 11'den yükseğe alınmıyor bende FSB'yi arttırıyorum.

Sonuçta benim anakartın 1333 FSB destekliyor işlemci 1060 mı neydi.

Eğer FSB üst sınırda ise zaten RAM'larin çarpanını düşür ve FSB'yi yükselt.

Site açılmıyor ama önceden araştırdığım kadarı ile ve 880K bir üst rütbelisi olduğu için onun özelliği ile benzer olacağını düşünüyorum.

Çarpan kilidi kapalı yazıyor Epey'in kendi sitesinde çarpan kilidi kapalı olarak belirtilmiş.

Ama X4 860K da sonuç nedir bilmiyorum.

Bu işlemciler çarpanı açık olup olmadığına BIOS'tan bakılabilir.

Çarpan kilidi kapalıysa FSB'den OC yaparsın o zaman.

Demokraside çareler tükenmez.

Benim işlemci çarpan kilidi 11'den yükseğe alınmıyor bende FSB'yi arttırıyorum.

Sonuçta benim anakartın 1333 FSB destekliyor işlemci 1060 mı neydi.

Eğer FSB üst sınırda ise zaten RAM'larin çarpanını düşür ve FSB'yi yükselt.
Epey'i bilmiyorum ama AMD kendi sitesinde açık olduğu yazıyor. Tek tuşla 4.2 ye OC yapılabiliyor o işlemciye anakart uygulamasından.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı