Athlon 860K ile GTX 1050 TI darboğaz yapar mı?

Epey'i bilmiyorum ama AMD kendi sitesinde açık olduğu yazıyor. Tek tuşla 4.2'ye OC yapılabiliyor o işlemciye anakart uygulamasından.

O Turbo Boost işlemci sıcaklığa göre kendisi Boost yapar zaten.

Önemli olan çarpan kilidi açık ise 4.2'den daha yukarı çıkmak için OC yapılır.

@SIR_INDO_SCARF Turbo Boost harici 4.5 OC yapılabiliyor diye de biliyorum voltajla ya da voltaj olmadan.

Nasıl oluyor acaba voltaj vermeden.
O seviyeye çıktıktan sonra voltaj isteyecektir.

Benim işlemci 2.9'dan 3.5'e kadar sadece +100MV voltaj istiyor bu işlemcide biraz zor iş.

Tamam mümkün OC ben ona bir şey demiyorum.

Ama kesin bilgiyi BIOS'u kurcaladıkça elde edeceksiniz.

Site açılmıyor ama önceden araştırdığım kadarı ile ve 880K bir üst rütbelisi olduğu için onun özelliği ile benzer olacağını düşünüyorum.

Çarpan kilidi kapalı yazıyor Epey'in kendi sitesinde çarpan kilidi kapalı olarak belirtilmiş.

Ama X4 860K da sonuç nedir bilmiyorum.

Bu işlemciler çarpanı açık olup olmadığına BIOS'tan bakılabilir.

Çarpan kilidi kapalıysa FSB'den OC yaparsın o zaman.

Demokraside çareler tükenmez.

Benim işlemci çarpan kilidi 11'den yükseğe alınmıyor bende FSB'yi arttırıyorum.

Sonuçta benim anakartın 1333 FSB destekliyor işlemci 1060 mı neydi.

Eğer FSB üst sınırda ise zaten RAM'larin çarpanını düşür ve FSB'yi yükselt.

Athlon serisinde "k" ibaresi bulunan işlemcilerinde OC yapılabiliyor, şahsen ben birçok fantezimi gerçekleştirdim bu işlemcide. Anakartım MSI A68HM-E33 v2'dı soğutucum başta stok soğutucuydu 4.1 GHz gördüm ve "kule tipi bir soğutucu alsam ne olur" dedim. Aldım test ettim 4.3 gördüm pek tatmin etmedi daha üst seviyelere çıkabilir miydim hayır. Elimdeki imkanlar bu kadardı :D bu işlemciye yatırım yapmak istemedim ama YouTube'da 4.9'a çıkaran manyakları gördüm anakartı güç kaynağı taş gibi olan yapıyordu. Güzel işlemci 1300TL'ye toplamıştım sistemi, yıl 2018 dördüncü çeyreğine geldiğinde 2400TL'ye satmıştım. Eğer bütçesi çok düşük olan arkadaşlar varsa ki ikinci el piyasası ile şu an 1500TL'ye toplana biliyor RX460 ile alabilirler önerimdir.
Epey'i bilmiyorum ama AMD kendi sitesinde açık olduğu yazıyor. Tek tuşla 4.2'ye OC yapılabiliyor o işlemciye anakart uygulamasından.

MSI A68HM-E33 V2 anakartın da OC yapılabilir işlemci değil olarak gözüküyor. Fakat.
AMD OverDrive yazılımı ile Windows üzerinden yapılabiliyor.

Athlon serisinde "k" ibaresi bulunan işlemcilerinde OC yapılabiliyor, şahsen ben birçok fantezimi gerçekleştirdim bu işlemcide. Anakartım MSI A68HM-E33 v2'dı soğutucum başta stok soğutucuydu 4.1 GHz gördüm ve "kule tipi bir soğutucu alsam ne olur" dedim. Aldım test ettim 4.3 gördüm pek tatmin etmedi daha üst seviyelere çıkabilir miydim hayır. Elimdeki imkanlar bu kadardı :D bu işlemciye yatırım yapmak istemedim ama YouTube'da 4.9'a çıkaran manyakları gördüm anakartı güç kaynağı taş gibi olan yapıyordu. Güzel işlemci 1300TL'ye toplamıştım sistemi, yıl 2018 dördüncü çeyreğine geldiğinde 2400TL'ye satmıştım. Eğer bütçesi çok düşük olan arkadaşlar varsa ki ikinci el piyasası ile şu an 1500TL'ye toplana biliyor RX460 ile alabilirler önerimdir.

MSI A68HM-E33 V2 anakartın da OC yapılabilir işlemci değil olarak gözüküyor. Fakat.
AMD OverDrive yazılımı ile Windows üzerinden yapılabiliyor.

Anakart A88'di galiba o chipset olursa (Intel'in Z serisi anakartları gibi) OC daha da iyi yaparsın çarpanı ile oynarsın.

Yanlış hatırlamıyorsam o anakartta sadece FSB ile oynayabiliyorsun yanlışsam düzelt lütfen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı