Athlon II X2 250 sistem açıldıktan bir süre sonrasında yeniden başlıyor

furkii06

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bu dediğim şey 2 gündür gerçekleşiyor. PC'yi açtıktan 1 saat sonra kendini yeniden başlatıyor, sonra belli aradan sonra bu bir daha oluyor. Bazen yeniden başlatırken ekran gelmiyor veya BIOS'ta takılıyor, reset yapınca düzeliyor. Bu dediğim sorun sadece 2 kere oluyor, sonrasında her şey normalmiş gibi çalışmaya devam ediyor.

AMD Athlon II X2 250.
GT420.
6 GB RAM.

Şunlardan bahsetmek istiyorum: PC yaklaşık 8 senedir çalışıyor, macun yenilemedim hiç. HDD'ler de eski, her şey eski, sadece toz temizliği alırım anlayacağınız. Eski konuları okudum ama benim sorunumla alakalı çözüm yolu göremedim, yardımınız için şimdiden sağ olun.

Testi bitti kırmızı bir şey çıkmadı. İnternette gezerken de gitti oyun oynarken de fark etmiyor.
Sıcaklıkları kontrol edebilir misiniz bu işlemleri yaparken (İşlemci sıcaklığı), kolaylık olması açısından oyuna girin, yukarıda attığım rehberi uygulayın, sıcaklıkları kontrol edip bildirin.
Memtest86 üzerinden bellek testi yaptınız mı, bir sorun var mı?
PSU yetmiyor da olabilir, tam hakim olmadığım için bir fikir sunmak istemiyorum PSU hakkında.

Sıcaklıkları kontrol edebilir misiniz bu işlemleri yaparken (İşlemci sıcaklığı), kolaylık olması açısından oyuna girin, yukarıda attığım rehberi uygulayın, sıcaklıkları kontrol edip bildirin.
Memtest86 üzerinden bellek testi yaptınız mı, bir sorun var mı?
PSU yetmiyor da olabilir, tam hakim olmadığım için bir fikir sunmak istemiyorum PSU hakkında.
resim_2021-03-19_231649.png
Sıcaklıktan sanmam ama 1,30 saat oyun oynadım işlemci sıcaklığı bu. RAM testi yapmadım çünkü onunla ilgili bir sıkıntım yok ayrıca mavi ekran hatası RAM sıkıntısı çıkarıyormuş benlik sıkıntı yok. PSU bilgisayarı aldım alası var yetmeme gibi bir şey de olamaz ama siz kontrol et derseniz bakarım.

Eki Görüntüle 930933 Sıcaklıktan sanmam ama 1,30 saat oyun oynadım işlemci sıcaklığı bu. RAM testi yapmadım çünkü onunla ilgili bir sıkıntım yok ayrıca mavi ekran hatası RAM sıkıntısı çıkarıyormuş benlik sıkıntı yok. PSU bilgisayarı aldım alası var yetmeme gibi bir şey de olamaz ama siz kontrol et derseniz bakarım.
Sadece mavi ekran RAM sıkıntısı çıkartmıyor, RAM yüzünden çok kez kapanma sorunu yaşadığım için belirttim. Sizin 1.30 saat oyun oynadım işlemci sıcaklığı bu dediğiniz kısımda CPU sıcaklığı değil, GPU sıcaklığı gözükmekte. CPU sıcaklığı aşağıda bıraktığım gibi bözüküyor.
1616216592381.png

Aslında sıcaklıkta çok mantıklı durmuyor, iki kere oluyor bir daha olmuyor demişsiniz, dikkat etmemiştim buna. Elimde pek bir seçenek kalmadı. Bios sıfırlamayı denediniz mi? PSU kaynaklı olma ihtimali üzerine yoğunlaşıyorum, ilk aldığınızda sorun çıkartmasa bile son zamanlarda ömrü doluyor olabilir, PSU testleri hakkında bir bilgiye sahip değilim ondan dolayı bir şey öneremeyeceğim.

Sadece mavi ekran RAM sıkıntısı çıkartmıyor, RAM yüzünden çok kez kapanma sorunu yaşadığım için belirttim. Sizin 1.30 saat oyun oynadım işlemci sıcaklığı bu dediğiniz kısımda CPU sıcaklığı değil, GPU sıcaklığı gözükmekte. CPU sıcaklığı aşağıda bıraktığım gibi bözüküyor.
Eki Görüntüle 931149
Aslında sıcaklıkta çok mantıklı durmuyor, iki kere oluyor bir daha olmuyor demişsiniz, dikkat etmemiştim buna. Elimde pek bir seçenek kalmadı. Bios sıfırlamayı denediniz mi? PSU kaynaklı olma ihtimali üzerine yoğunlaşıyorum, ilk aldığınızda sorun çıkartmasa bile son zamanlarda ömrü doluyor olabilir, PSU testleri hakkında bir bilgiye sahip değilim ondan dolayı bir şey öneremeyeceğim.
İşte bu be sonunda ömrü doluyor *** :d. Tahmini nasıl bozulur yaptırmayı düşünmüyorum bile bilgisayar alacak fırsatım olur. HDD ye felan zarar vermeden bozulursa iyi olur. BİOS sıfırlamaya gerek bile yok teşekkürler bugünde giderse haber ederim.

İşte bu be sonunda ömrü doluyor. Tahmini nasıl bozulur yaptırmayı düşünmüyorum bile bilgisayar alacak fırsatım olur. HDD ye felan zarar vermeden bozulursa iyi olur. BİOS sıfırlamaya gerek bile yok teşekkürler bugünde giderse haber ederim.
Peki, siz bilirsiniz. Bozulursa HDD`e zarar vereceğini çok düşünmüyorum, ihtimali var ancak ne kadar yüksek bir ihtimal tartışılır. Yeni nesil bir sistem alacaksanız çoğunda SSD sistem ile birlikte geliyor, bozulsa da dert etmenize çok gerek kalmayacak. Toplayacaksanız da eklersiniz bir tane SSD.

Peki, siz bilirsiniz. Bozulursa HDD`e zarar vereceğini çok düşünmüyorum, ihtimali var ancak ne kadar yüksek bir ihtimal tartışılır. Yeni nesil bir sistem alacaksanız çoğunda SSD sistem ile birlikte geliyor, bozulsa da dert etmenize çok gerek kalmayacak. Toplayacaksanız da eklersiniz bir tane SSD.
Muhtemelen öyle olur teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı