Athlon İşlemci ile RX 570 Darboğazı Nasıl Giderilir?

YasiiinS

Decapat
Arkadaşlar işlemci için stok fan kullanıyorum ve GPU RX 570. Athlon serisi işlemciye sahip olduğum için darboğaz oluyor ve işlemci çok ısınıyor. Bakır soğutmalı soğutucu alıp üstüne termal macun sürsem etkisi olur mu?

Not: Daha önce hiç termal macun sürülmedi.

Termal macun sürülmedi derken, ilk sürüldüğünden beri hiç yenilemediniz mi yoksa hiç sürülmedi mi. Termal macun olmadan işlemciniz yanmadıysa şükredin :) en az 20 25 derece fark ettirecektir. Ama işlemciniz çok eski işlemciyi değiştirmeniz gerekecektir.

İşlemci alacak bütcem yok fakat dropların geçmesini istiyorum bu arada daha önce hiç termal macun sürmedim.Bu yüzden dropları gidermek istiyorum.

İşlemciyi değiştirmeden darboğazın önüne geçemessiniz,azaltılabilir ama o da overclockla ayrıca 1050 yi bile zor besleyen bi işlemciden rx 570 de darboğaz olmaması beklenemez.

Athlon x4 860k ile bir çözüm üretemedim ve işlemci değişikliğine gittim. Maksimum O.C. değerlerini deneyebilirsiniz, bir şey değişeceğini sanmıyorum. Yahut daha denk bir ekran kartı alarak daha iyi performans alabilirsiniz, oluşan darboğaz nedeniyle ekran kartınızın iyi olması performansta bir artış sağlamıyor çünkü.

Ancak tavsiyem işlemcinizi yükseltmeniz tabii ki, işlemcide değişiklik yapmaktan başka bir çareniz yok diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı