Athlon X4 840 Hız Aşırtma

Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
Sınıf Öğretmeni
Çarpan kilidi kapalı bir işlemci fakat BIOS üzerinden hız aşırtma yapılır mı? Bazı oyunlarda darboğaz sorunu yaşıyorum. Bir nebze olsun gidermek amacıyla hız aşırtma yapmak istiyorum. 3.1 GHz taban, 3.8 Turbo değeri var işlemcinin. 4.1 - 4.2 GHz ulaşmak istediğim değer. Bileşenlerim:
  • AMD Athlon X4 840
  • Akasa Venom Atto
  • Gigabyte GT 1030 OC
  • G.Skill Ripjaws 8GB (4x2) 2400MHZ DDR3
  • MSI A68HM-E33 V2 FM2+
  • Dark F40 400W

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda OC desteklemiyor. OC yapılmış videoları var. Elindeki kart ile darboğaz yapmaması lazım bu işlemcinin. Hangi oyunlarda sıkıntı yaşıyorsun? GPU-CPU kullanım değerlerin neler?

Özellikle H1Z1'de yaşıyorum. CPU %80-90-GPU %60 seyrediyor. Bütün grafik ayarları konfigürasyonunu denedim. BİOS'tan Bus Speed 100'den 105'e çektim. Multipler 31, Boost Multipler 38. 150-190 MHz'lik bir artış yakaladım fakat Windows'ta bu görünmüyor. BİOS'ta görünüyor.

Çarpan kilidi kapalı bir işlemci fakat BIOS üzerinden hız aşırtma yapılır mı? Bazı oyunlarda darboğaz sorunu yaşıyorum. Bir nebze olsun gidermek amacıyla hız aşırtma yapmak istiyorum. 3.1 GHz taban, 3.8 Turbo değeri var işlemcinin. 4.1 - 4.2 GHz ulaşmak istediğim değer. Bileşenlerim:
  • AMD Athlon X4 840
  • Akasa Venom Atto
  • Gigabyte GT 1030 OC
  • G.Skill Ripjaws 8GB (4x2) 2400MHZ DDR3
  • MSI A68HM-E33 V2 FM2+
  • Dark F40 400W
Anakartın OC destekliyor bence bir AMD Ahlon X4 860k almanı öneririm. Fakat şu an hiç bir yerde yok bu işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı